Performans yönetimi sistemi ve eğitim planlama süreci arasındaki ilişki: Bir uygulama
Relationship of performance management system with training planning process: An implementation
  1. Tez No: 223289
  2. Yazar: ÖNDER BİRGÜL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT BASKAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Yönetimi Sistemi, Eğitim Planlama, Performance Management System, Training Planning
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalısmada, Performans Yönetimi Sistemi ile Egitim Plânlama süreci ile arasındaki iliski incelenmis, gerçek bir isletme uygulamasına yer verilmistir. Performans ve Performans Yönetimi kavramları ele alınmıs, Performans Yönetiminin tarihsel gelisimi incelenmistir. Performans Yönetimi Sisteminin tanımı yapılmıs, Performans Yönetim Sistemi modellerinden bahsedilmis ve asamalarına yer verilmistir. Yetkinlik kavramına yer verilmis ve Yetkinlik Temelli Degerlendirme anlatılmıstır. Daha sonra, egitim ve gelistirme faaliyetlerinin türlerinden bahsedilmistir. Egitim Plânlama süreci ve Egitim gereksinim analizi anlatılmıstır. Uygulama kısmında, sirkette uygulanan Performans Yönetimi Sistemi ve Egitim Plânlama sürecinden bahsedilmistir. Daha sonra, Performans degerlendirme sonuçları ile Egitim Plânlama süreci arasındaki iliski anlatılmıs, elde edilen sonuçlar ve öneriler paylasılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study, relationship of Performance Management System with Training Planning process has been studied and a company implementation has been examined. Performance and Performance Management topics have been studied, historical improvement of Performance Management has been told. Performance Management system, its models and steps have been defined. Definition of Competency has been studied and Competency based evaluation has been told. Afterwards, Training Planning process and training requirements analysis have been discussed. In implementation section, implementation of Performance Management System and Training Planning process in the company has been discussed. Next, the relationship between performance evaluation results and training planning process has been studied, obtained results and suggestions have been shared.