Bir üçüncü parti lojistik şirketinde kalite fonksiyonu yayılımı uygulaması
Quality function deployment application in a 3p logistics company
- Tez No: 223300
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT BASKAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Üçüncü Parti Lojistik, Kalite Fonksiyonu Yayılımı, Lojistik Hizmet Kalitesi, 3PLogistics, QFD, Logistics Service Quality
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 269
Özet
Üçüncü parti lojistik, tedârik zinciri içindeki temel lojistik faaliyetlerinden birkaçının (ardısık olarak en az üç farklı faaliyet - örneğin depolama, nakliye ve stok yönetimi) konusunda uzman lojistik sirketleri tarafından üstlenilmesidir. Kalite Fonksiyonu Yayılımı (QFD), müsteri istek ve gereksinimlerine göre iyilestirilmesi gereken süreçleri bularak, kaynakların en yüksek müsteri hosnutluğunu sağlayacak süreçlerde etkin olarak kullanılmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu çalısmada, Türkiye'nin önde gelen üçüncü parti lojistik sirketlerinden birinde yapılan kalite fonksiyonu yayılımı uygulamasından söz edilecektir. Müsteri gözünde, firmanın piyasadaki yeri ve rakiplere göre konumu arastırılarak, müsteri istek ve gereksinimleri anlasılmıs, bulunan verilerin değerlendirilip Kalite Fonksiyonu Yayılımı yöntemi ile hizmet süreçlerine aktarılması yoluyla en yüksek müsteri hosnutluğunu sağlamada iyilestirilmesi gereken süreçler belirlenmis ve uygulama buna göre sekillendirilmistir.
Özet (Çeviri)
Quality Functions Deployment (QFD) is a customer-focused methodology depicting the processes in need of improvement and facilitating the resource allocation aligned with the customer satisfaction. The 3P logistic companies perform and improve expertise in at least three consecutive functions of basic supply chain iterations, which enforces them to interact with a variety of customers more closely. This study aims to develop and evaluate the house of customers for one of the leading Turkish 3P logistics companies, to support the quality improvements in the service. A survey is run to collect data on the customers? view of the company as a market benchmark. Analysis and evaluation the data allowed the determination of the processes to be improved. Reallocation of the resources of the company is designed to allow highest customer satisfaction. The achievements and the difficulties of the project are also explained in the paper.