MPC8260ADS geliştirme kartı üzerinde işletim sistemi kurulumu ve örnek ağ uygulamaları geliştirilmesi
Installing an operating system and developing sample network applications on MPC8260ADS development board
- Tez No: 223597
- Danışmanlar: PROF.DR. EMRE HARMANCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: MPC8260ADS, PowerPC, Servis Kalitesi, Ethernet, Ag Uygulamaları, MPC8260ADS, PowerPC, QoS, Ethernet, Network Applications
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
MPC8260ADS, MPC8260 çok yönlü islemcisini barındıran bir uygulama gelistirme kartıdır. MPC8260, telekomünikasyon ve ag cihazları pazarı için tasarlanmıs çok amaçlı tümlesik bir islemcidir. slemci, içerisinde yüksek performanslı bir Power PC RISC islemciyi ve RISC komünikasyon islemcisinin de içinde bulundugu komünikasyon modülünü içerir. Bu çalısmada MPC8260ADS'nin temel çalısma prensipleri arastırıldıktan sonra kart pratikte islevsel bir konuma getirilmistir. Kart isletim sistemi kullanılmadan iki Ethernet kapısı arasında paket iletimi yapacak sekilde programlanmıstır. Daha karmasık uygulamaların çalıstırılabilmesi için daha önce gelistirilen uygulamadan edinilen tecrübe ile MPC8260ADS üzerine Linux isletim sistemi yüklenmistir. Açık kodlu çesitli ag yazılımlarının yardımıyla MPC8260ADS farklı ag görevlerini yerine getirebilecek bir konuma getirilmistir. Bu çalısmanın sonunda NAT, DHCP, SSH sunucuları, Ethernet köprüsü, IP yönlendiricisi ve servis kalitesi düzenleyicisi görevleri MPC8260ADS tarafından örnek uygulamalar içerisinde yerine getirilmistir.
Özet (Çeviri)
MPC8260ADS is a network application development board which includes the MPC8260 versatile communications processor. The MPC8260 is an advanced integrated communications processor designed for the telecommunications and networking markets. MPC8260 integrates two main components, the embedded PowerPC core and the Communications Processor Module (CPM). In this study the working principles of the MPC8260ADS is documented and board made functional in practical. Board is first programmed in order to forward packets between two Ethernet ports without using an operating system. Then in order to develop more complicated applications, Linux operating system is installed on the MPC8260ADS with the experienced gained from the forwarding application previously developed. By using open source network related applications MPC8260ADS is set up in order to handle different networking tasks. At the end of this study NAT, DHCP, SSH servers, Ethernet bridge, IP router and quality of service manager tasks are handled by MPC8260ADS board in the sample applications.