Uluslar arası Türk müteahhitlik hizmetleri için Türk Eximbank uygulamalarının değerlendirilmesi
Evaluation of Turk Eximbank?s functions for international Turkish contractors? services
  1. Tez No: 223860
  2. Yazar: EMRE EKİNCEK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ELÇİN TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Müteahhitlik Hizmetleri, Eximbank, Kredi, Garanti, Sigorta, Contractors? Service, Eximbank, Loan, Guarantee, Insurance
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Proje ve Yapım Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Türk Eximbank'ın uluslararası Türk Müteahhitlik hizmetlerine yönelik programlarınınincelenmesi ve Türk Eximbank'ın uluslararası Türk müteahhitlik hizmetlerinindesteklenmesindeki öneminin belirlenmesini amaçlayan bir çalışma gerçekleştirilmiştir.Bu çalışmada, literatür araştırması yardımı ile uluslararası Türk müteahhitlikhizmetlerinin genel değerlendirmesi yapılmış ve Türk Eximbank'ın uluslararası Türkmüteahhitlik hizmetlerine yönelik günümüzdeki ve geçmişteki kredi, garanti ve sigortaprogramları incelenmiştir. Literatür araştırması sonrasında, hedef olarak belirlenenTürkiye Müteahhitler Birliği üyesi ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitlikfirmaları üzerinde, müteahhitlik firmalarının yurtdışı faaliyetlere, Türk Eximbank'a veprogramlarına bakış açısının saptanmasını ve Türk Eximbank'ın uluslararası Türkmüteahhitlik hizmetlerinin desteklenmesindeki öneminin belirlenmesini amaçlayan biralan araştırması gerçekleştirilmiştir. Literatür araştırması ve alan araştırması yardımıile elde edilen sonuçlar ortaya konulmuş ve Türk Eximbank'ın uluslararası Türkmüteahhitlik hizmetlerine daha fazla destek olabilmesine yönelik öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis is aimed to state the importance of Turk Eximbank?s support tointernational Turkish contractors? service and assess the programs of Turk Eximbankfor international Turkish contractors? service. In this thesis, an overall evaluation ofinternational Turkish contractors? service is produced by extensive literature review.Additionally, present and past loan, guarantee and insurance programs of TurkEximbank are examined. Finally, a survey is generated in order to obtain theobservations of the companies which are members of Turkish Contractors Associationand have business activity in abroad towards the Turk Eximbank?s programs and todesignate the importance of Turk Eximbank?s supports for international Turkishcontractors? service. The consequences of the survey and the literature review areexposed and proposals in order to augment the supports of Turk Eximbank towardsinternational Turkish contractors? service are made.