Kronik Hepatit C virus infeksiyonu bulunan hastaların serumlarında bazı sitokin düzeylerinin Elıza yöntemiyle araştırılması
Research of cytokin levels at the serums of patients infected with chronic Hepatitis C virus with ELISA method.
  1. Tez No: 225471
  2. Yazar: NESLİHAN DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mikrobiyoloji, Microbiology
  6. Anahtar Kelimeler: Elıza yöntemi, Sitokin, IL-2, IL-8, Kronik hepatit C virus, ALT, HCV-RNA, Elısa method, Cytokin, IL-2, IL-8, Chronic hepatitis C virus, ALT, HCV-RNA
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Farmasötik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Çalışmamızda ELIZA yöntemiyle Anti-HCV' si pozitif çıkan ve Western Blot yöntemiyle de desteklenip doğrulandırılan 60 kronik hepatit C hastasının daha sonra sitokinlerden IL-2 ve IL-8 düzeylerinin ELIZA yöntemiyle çalışılması amaçlanmıştır.Çalışmamızda 60 kronik hepatit C tanısı konulmuş hasta serumu ve 10 normal sağlıklı birey serumu kontrol grubu olarak çalışmaya alınmıştır. Toplam 70 serum örneği çalışmaya alınmıştır. Ayrıca kronik hepatit C tanısı konulan hastaların serum ALT düzeyleri, HCV-RNA pozitiflikleri ve diğer klinik bilgileride incelenerek doğrulanmış ve sitokinlerden IL-2 ve IL-8 düzeyleri çalışılmıştır.Sonuç olarak; Kronik hepatit C infeksiyonu bulunan hastaların serumlarındaki IL-2 ve IL-8 düzeylerinin, normal kontrol grubuna göre anlamlı derecede yüksek olduğu tesbit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
At our study, it was aimed to make research on patients whose Anti-HCV is positive according to ELISA method and 60 chronic hepatitis C patients also supported with Western Blot and work with ELISA methods on IL-2 and IL-8 cytokin levels.At our studies 60 patients were diagnosed with chronic hepatitis C and patient serums together with 10 normal healthy person serums were determined as control groups. 70 serum samples were used for the study. Moreover, the ALT serum levels of chronic hepatitis C patients, HCV-RNA positives and other clinical information were confirmed and IL-2 and IL-8 levels were studied from their cytokin.Consequently; it was determined that the IL-2 and IL-8 levels in the serums of patients with chronic hepatitis C infection were higher than the values of normal control group.