Meslekliselerinde ortaya çıkan suçların yapısı ve suçlu kimliği ? Bornova ilçesi örneği
The structure of the crime and criminal personality increase at the occupational high school-
  1. Tez No: 230960
  2. Yazar: İPEK ÖLMEZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EBRU ÇETİN GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Suç, Toplumsal Değişme, Eğitim, Medya Ve Kitle İletişimi, Crime, Social Changes, Education and Mass Media
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Bölümü
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Toplumu meydana getiren bireylerin davranışları toplumsal ilişkiler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Her toplumsal kurum içinde bireylerin davranışlarını ve birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen kurallar geçerlidir. Bu kurallardan sapan davranışlar ?suç? olarak nitelenmektedir.Günümüzde toplumsal ve teknolojik değişmelere bağlı olarak şiddet ve suç olayları artmaktadır. Suç ve şiddet olaylarının görüldüğü ortamlar arasında okullar öne çıkmaktadır. Okullar, gençlerin uzun süreli olarak bir araya geldiği ortamlardır. Gençler , toplumların geleceğe yönelik hedeflerinde önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Gençlerin toplumsal değişimlere uyumlu bir sosyalleşme sürecine hazırlanması toplumsal düzen açısından önemli yer tutmaktadır.Bu çalışmada Meslek lisesi öğrencilerinin aile, okul, arkadaş ve medya ilişkilerinin, öğrencileri hangi tür suç davranışlarına yönelttiği ve suç işlemeye yatkın kimlik oluşturmalarında etken olduğu tartışılmaktadır. Literatürün öngördüğü kuramsal perspektif içinde, veriler değerlendirilerek sonuç bölümünde ortaya konmaktadır.2008, 131 sayfa
Özet (Çeviri)
The acts of the people occur around the social relationsships. Some norms which order the acts of people and their relationships are valid in every social fondation. The acts which deviate from these norms are called ?crime?.Nowadays, violence and crime have been increasing because of the technologicl and social changes. The schools are the most importent place in which the crime and the violence have been occured commonly. The schools are the places where students have been together long time. Young people, take the most important place while determining the social aims.The cohesion of the young people to the social changes is very important from the points of the social order.İn this research, the relationsships of the Occupational students in their families, at their schools, among the friends and their interests related with media have been argued from the point of crime.2008, 131 pages