Küresel bir ekonomik kuruluş olarak İmf ve Türkiye politikaları
A global economical organization Imf and Turkey politics
  1. Tez No: 231528
  2. Yazar: KAAN DİYARBAKIRLIOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UĞUR ÖZGÖKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Gelişmekte olan ülkeler, Uluslararası Para Fonu, İstikrar Programı, Türkiye, Gelişmemiş ülkeler, Developing Countries, International Monetary Fund, Stability Programme, Turkey, Underdeveloped Countries
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
İkinci dünya svaşında sonra dünya için yeni bir ekonomik ve politik bir sistem kuruldu.Uluslararası Para Fonu (IMF) dünya ülkelerinin ödemelerini dengelemek şartı giderlerini ve beklentilerini karşılamak amacıyla kuruldu.Uluslararası Para Fonu tarafından üye ülkeye verilen kredi istikrar programını sürdürme koşuluyla verildi.Uluslararası Para Fonu (IMF) 1947'de kuruldu ve Türkiye üye ülkelerinden bir tanesidir.IMF hiçbirzaman üye ülkelerin ekonomik yapısını gözönünde bulundurmadı.Bundan dolayı bazı gelişmekte olan ülkelerde başarısız oldu.Türkiye IMF tarafından desteklenen istikrar programını sürdüren ülkelerden birtanesidir.
Özet (Çeviri)
A new economical and political system has been established for the world after the Second World war. International Monetary Fund (IMF) was founded for meeting expenditures and expectations of world countries and provided balance of payments. But the credit provided by International Monetary Fund has been given to member country that provided that applying stability programme. International Monetary Fund has been founded in 1947 and one of the ıts members of it was Turkey. IMF has not been to take into consideration economic structure of member countries. For this reason, IMF failed in some developing countries. Turkey has been continuing stability programme by supported IMF.