2008 yılında internet sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde müşteri sadakatinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A 2008 study determining customer loyalty on online purchasing
- Tez No: 231664
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN SİLAHTAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, İşletmeler Arası İlişkiler İşletme ve Tüketici Arasındaki İlişkiler, İşletme ile Kamu İdaresi Arasındaki İlişkiler, Tüketici ile Kamu İdaresi Arasındaki İlişkiler, Tüketici ile Tüketici Arasındaki İlişkiler, E-trade, company relationships, company and consumer relationships, company and state office relationships, consumer and state Office relatinships, consumer and sonsumer relationships
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilişim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 165
Özet
Bireylerin veya kurumların açık ya da kapalı ağlar üzerinden yazı, ses ve görüntü şeklindeki sayısal bilgilerin işlenmesi, iletilmesi ve saklanması temeline dayanan bir değer yaratmayı amaçlayan ticari işlemlere elektronik ticaret adı verilmektedir. E-ticaretin tarihi yeni olmasına rağmen bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve küreselleşme olgusu, kullanım düzeyini ve gelişme hızını arttırmıştır. Elektronik ticaret İşletme ve Tüketici Arasındaki İlişkiler, İşletme ile Kamu İdaresi Arasındaki İlişkiler, Tüketici ile Kamu İdaresi Arasındaki İlişkiler, Tüketici ile Tüketici Arasındaki İlişkiler arasında cereyan etmektedir. E-ticaretin farklı bir terminoloji geliştirmesi, ilişkilerin tümüyle elektronik ortamda yürütülmesi, uluslar arası ilişkiler kurulması geleneksel ticarete göre daha avantajlı ve pratikte uygulanabilirliğin arttırmıştır. Fakat her yenilikte olduğu gibi modern çağ insanının da kabullendiği bu yeniliğinde çeşitli avantajlarının yanında dezavantajları bulunmaktadır. Bu dezavantajlar zaman zaman onarımı imkansız sorunlar ortaya çıkarsa da e-ticaret için kısa vadede devletlerin ekonomisinde büyük kaynak yaratmasa da orta ve uzun vadede çeşitli hukuksal ve vergisel sorunlarında ortadan kalkmasıyla ekonomiler için vazgeçilmez olacaktır.
Özet (Çeviri)
Individuals and institulations try to save, transfer and process some information online in figures, numbers and written form to create some kinds of value and this called electronic trade. Althoug the e-trade is very new , it is very common because of globalization and information technology. E-trade is between consumer-seller, consumer-state offices, and consumer-consumer. E-trade has advantages over traditional one because of its terminology and all work is done online and internationally. Like ever other renowation it has its cown disadrantages. E-trade does not create plenty of resources in countries? economics and it has some disavantages but in the long run when official and tax issues are erased it will be unavaidable for economies.