Soyut dışavurumculuk'un sorunsalı
The problems of abstract expressionism
  1. Tez No: 231756
  2. Yazar: ZEYNEP BİNGÖL ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SEDAT BALKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sanat Tarihi, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Soyut Dışavurumculuk, otomatizm, rastlantı, Varoluşçuluk, ritüel, Abstract Expressionism, automatism, coincidence, Existentialism, ritual
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Resim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Resimsel üretimimle kuramsal ve yapısal ilişkisi bulunan 20. yüzyılın en önemli akımlarından biri olan Soyut Dışavurumculuk'un sorunsalını, bu akımı temsil eden seçilmiş sanatçılar ve yapıtları yoluyla, bu konuda evrensel düzeyde gerçekleştirilmiş; gerek sanat tarihçileri, gerek sanat kuramcıları ve gerekse bilim dallarından araştırmacılarca yapılan çalışmalara dayanarak açımlamaya çalışmak bu eser metninin amacıdır.Yapılan kaynak taraması ve okumalar ışığında oluşturmaya çalıştığım eser metnimin çalışmalarıma katkıda bulunacağı ve onu güçlendireceğini umut ediyorum.
Özet (Çeviri)
The aim of this work of text is to explain the problematic of the Abstract Expressionism, one of the most important movements of 20th century, that is related to my pictoral production in an abstract and structural way, through the chosen artists and arts that express this movement by making this work be based on the works of art historians, researchers from the other science branches and art theorists that have realized their work in a universal way.I hope that the existent literature review and readings will strengthen and contribute in my works of work of text.