Concept of prefabrication within a research study on Turkish prefabricated housing systems
Türkiye'de prefabrik konut sistemleri üzerine bir araştırmayla beraber prefabrikasyon kavramı
- Tez No: 23242
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGİN ATIMLAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Architecture, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Prefabrikasyon, Endüstrileşme, Yapı Tennikleri, Konut Sistemleri, Prefabrication, Industrialization, Construction Techniques, Housing Systems. Science
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 536
Özet
ÖZ TÜRKİYE'DE PREFABRİK KONUT SİSTEMLERİ ÖZERİNE BİR ARAŞTIRMAYLA BERABER PREFABRİKASYON KAVRAMI AKBALIK, Özden Yüksek Lisans tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Ergin ATIMTAY Kasım, 1992, 497 sayfa Prefabrikasyon, doğru bir şekilde yaklaşılırsa, evrensel konut sorununa yeterli ve ekonomik bir çözüm getiren bir yapım tekniğidir. Konu bu amaçla düşünüldü ve iki bölüm olarak incelendi. İlk bölümde prefabrik sistemler ve elemanlarla tasarım ve üretim yapan herkese ön bilgi olarak gerekli olan prefabrikasyonla ilgili temel fikirler ve genel kavramlarla Türkiye'nin kendi ihtiyaçları açiklandı. İkinci kısımda bazı Türk prefabrik firmalarının prefabrik konut sistemlerini ve elemanlarını inceleyen bir araştırma çalışmasıyla birlikte, prefabrik yapım sistemleri tanımlandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONCEPT OF PREFABRICATION WITHIN A RESEARCH STUDY ON TURKISH PREFABRICATED HOUSING SYSTEMS AKBALIK Osden M.S. in Building Science, Architecture Supervisor: Prof.Dr. Ergin ATIMTAY November 1992, 495 pages Prefabr icat ion is a construction technique which brings an adequate and economic solution to the global housing problem if only there is a right determination. Subject matter is considered within this scope and studied in two parts. In the first part, related basic ideas and general concepts of pre fabric at i on are given by Turkish national requirements as a preliminary information needed by all who are engaged in the design and production of prefabricated systems and elements. In the second part, prefabricated construction systems are described within a research study where prefabricated housing systems and elements of some Turkish prefabricated companies are examined.