Endüstriyel yapı tasarımında H başlıklı profiller ile ondülin gövdeli profillerin karşılaştırılması
The comparison of H-profile with corrugated web beam, in industrial building design
  1. Tez No: 232691
  2. Yazar: HATİCE GÖKŞEN GÖKNUR GÖNEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUAD OKAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Engineering Sciences, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sin Profil, Ondülin Gövdeli Profil, H Profil, Endüstriyel Yapı Tasarımı, Çelik, Çelik Yapılar, Sin Profile, Corrugated Web Beam, H Profile, Design of Industrial Building, Steel, Steel Buildings
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Çelik yapıların günümüzde kullanımı, yapım ve kullanım avantajları nedeniyle bir hayli artmıstır. Yüksek katlı yapılarda, genis açıklıkların geçildigi alanlarda ve endüstriyel yapılarda yapım-üretim avantajları nedeniyle sıkça tercih edilmektedirler. Bu çalısmada tipik bir endüstriyel yapı iki farklı çelik profil ile çözülerek karsılastırılmıstır. Kullanılan birinci profil ?arbed profilleri? olarak bilinen geleneksel genis baslıklı çelik profillerdir. 1kinci profil ise ülkemizde yeni yeni kullanılmaya baslanmıs ?sin profil? olarakta bilinen ?ondülin gövdeli? çelik profillerdir. 1000 m2'lik, içerisinde 10 tonluk bir kreyn bulunan yapı Sap2000 programında modellenerek analizi yapılmıs ilgili standartlara göre kontrolleri yapılmıs, maliyet analizi yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
Nowadays the usage of steel structures increased, because of their construction and using advantages. They are rather frequently prefered for high rised structures, areas with wide spans and industrial structures because of their construction-production advantages. In this study, a typical industrial structure is designed and compared with two different steel profiles. The first profile is traditional wide flange steel profiles also known as ?arbed profiles?. The second one is ?sin profile? which is used newly in our country also called as steel profiles with ?corrugated web?. The structure with an area of 1000 squaremeters including a ten tons crane, modeled and analysied with Sap2000 software, controlled according to related regulations and cost analysis is done.