Kombine taşımacılığın askeri birliklere uygulanması
Using combined transportation in military croops
  1. Tez No: 233060
  2. Yazar: GÖKHAN ERDEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZAFER UTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, tasımacılık, kombine, Logistics, transportation, combined
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalısmada lojistik ve kombine tasımacılık detaylı bir sekilde incelenmis, Avrupabirligi ve ülkemizdeki gelisimi ele alınmıstır. Günümüzde ticari firmaların pazar paylarını verekabetini etkileyen tasımacılık konusu detaylı bir sekilde ele alınmıstır. Lojistik çok genis birkavramdır. Lojistikte dıs kaynak kullanımı ele alınarak örnekler verilmis ve faydalarıaçıklanmıstır. Dıs kaynak kullanımındaki sorunlar ve ülkemizdeki son durum degerlendirilmistir.Tasımacılık ve tasıma yöntemleri incelenmis ve örneklemeler yapılmıstır. Tasımacılıgıetkileyen faktörler degerlendirilip gerekçeleri anlatılmıstır. Yukarıda ki degerlendirmelerısıgında kombine tasımacılık konusunun önemi ve gerekliligi ortaya konulmustur. Sonuçlarkısmında tasımacılıkla ilgili önemli hususların altı çizilmistir.Bu çalısmada askeri birliklerin kombine tasımacılık konusunda ne sekilde plan veprogramlama yapıp kombine tasımacılıgın nasıl kullandıgının açıklanması amaçlanmıstır.
Özet (Çeviri)
This study includes a detailed analysis of logistics and combined transportation, andfocused on the developments in our country and European Union. A detailed analysis presentedabout the transportation affected the market shares and the competition of the commercial firmsin today?s world. Logistics is a widespread term. The use of foreign sources in logisticspresented using various samples and the benefits of the use of foreign sources have explained.An assessment has been made about the problems in the use of foreign sources and the currentsituation in our country.The transportation and its methods have analysed by using samples. The factors affectedtransportation have explained considering their reasons. The importance and necessity of thecombined transportation have set considering the abovementioned assessments. The significantfactors of transportation have underlined in the conclusion section.The aim of the study is in the military croops how to make plan and programme and howuse combined transportation.