Lojistik yönetiminde konteyner ve kombine taşımacılığın bir liman işletmesinde incelenmesi
Investigation of a port container and combined transport logistics management
- Tez No: 325190
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN ZEKAYİ ORHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Konteyner Taşımacılığı, Kombine Taşımacılık, Logistics, Container Transport, Combined Transport
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışma ile Türkiye'deki konteyner taşımacılığı ve kombine taşımacılığındaki eksikliklerin tespit edilerek, taşıma modları arası dengenin sağlanması, konteyner taşımacılığının sağladığı avantajların ortaya çıkarılması gibi hedefler amaçlanmıştır.Çalışmada, konteyner taşımacılığı ve kombine taşımacılığın Türkiye'deki gelişimi ile Ambarlı limanının sahip olduğu denizyolu konteyner taşımacılığı ve kombine taşımacılık altyapısı incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucu Ambarlı limanındaki eksiklikler tespit edilmiş ve bu eksikliklerin giderilmesi için çözüm önerilerinde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aimed to reveal the objectives such as finding out the advantages of container transportation and having a balance between various transportation modes by clarifying the needs of both combined and container transportation in Turkey.In this study, the development of container and combined tranportation in Turkey and the maritime line container and combine transportation infrastructure of Ambarlı Port are also analyzed. As the result of our analysis we also defined the lacking points of the service in Ambarlı Port and suggested some solutions to improve the efficiency of the service at the Port.