Çelik kapı sektöründe ahşap bölümü için üretim - dağıtım planlama modeli
The production and distribution planning model for wood production in steel door sector
- Tez No: 234699
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RIFAT GÜRCAN ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Production planning, Distribution planning, Integer linear programming, Wood industry
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışmada, Çelik kapı sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin ahşapdepartmanında ürettiği ürünler için daha etkin bir üretim planlama ve dağıtım modeligeliştirilmiştir. Modelin amacı firma karlılığını ön planda tutarak üretim, stok vedağıtım maliyetlerini en aza indirmektir. Model tamsayılı doğrusal programlamamodeli olarak tasarlanmış ve paket program yardımı ile çözümlenmiştir. Buuygulamanın sonuçlarına göre firma karlılığı arttırılmış, daha etkin bir üretimplanlama yapılmış, stok miktarı ve maliyeti en aza indirilmiş, daha düşük maliyetlidağıtım planı çıkarılmıştır.Anahtar kelimeler : Üretim planlama, Dağıtım planlama, Tamsayılı doğrusalprogramlama, Ahşap endüstrisi
Özet (Çeviri)
In this work, more active production planning and distribution model is improved inwood department in a factory of steel doors sector. The model?s aim is to give apreference firm?s profitability and decrease the cost of production, stock anddistribution. The problem is modelled as a linear programming model and solvedusing an optimization software. According to this reasons of application, firm?sprofitability is increased, more active an production planning is done, the stock?squantity and cost is decreased at least and low-cost distribution planning is expelled.