Boşanmanın sonuçlarından maddi ve manevi tazminat
Material and moral compansation from divorce consequences
  1. Tez No: 234708
  2. Yazar: ALİ E. KIRMIZI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEM AKBIYIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Bosanmanın Sonuçları, Maddi Tazminat, ManeviTazminat, Consequences of Divorce, Material Compensation, MoralCompensation
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalısmanın konusu, evlilik bosanma ile sonuçlandıgında taraflarınbirbirlerinden talep edecekleri maddi ve manevi tazminatın kosuları, butazminat miktarının belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar, 4721 sayılıMedeni Kanunun getirdigi yenilikler, bu davalarda uygulanacak usul kurallarıve Yargıtay uygulamasının neler oldugudur. Bu çalısma giris, üç bölüm vesonuç kısmından olusmaktadır.Giris bölümünde; genel olarak bosanmanın sonuçları, birinci bölümde;tazminat hukuku, ikinci bölümde; maddi tazminat taleplerinin maddi vebiçimsel kosulları, üçüncü bölümde; manevi tazminat taleplerinin maddi vebiçimsel kosulları, dördüncü bölümde, maddi ve manevi tazminatdavalarındaki usul kuralları ve sonuç bölümünde ise, Yeni Medeni Kanundamaddi ve manevi tazminat ile ilgili degisiklikler incelenmistir.
Özet (Çeviri)
The subject of the thesis to show, when the marriage is finished byconsequence of divorce, conditons of claim for material and moralcompansation by parties, matters that should be considered to determineamount of a compansaion, amendments which is brought by number of 4721Civil Code, rules of procedures which must be applied in this cases and court ofappeals practices. This thesis consist of three chapters, which are introduction,discussion and results.In the introduction chapter; generally divorce consequences, n thediscussion; part 1 compansation law, in part 2; matarial and formal conditionsof claim for material compensation, in part 3; material and formal conditionsof claim for moral compensation, in part 4; lawrules of procedure in thematerial and moral compansation cases are discussed. In the final part or theresults, analysis of amendments of matarial and moral compensation law inNew Civil Code is summerised.