Meslek liselerinde görev yapan öğretmenlerin teknoloji kullanımı ile ilgili performans ölçümü
Performance measurement about usage of technology of teachers who works for trade schools
- Tez No: 234750
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SEVAL AKBIYIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Eğitimde Bilgisayar, Bilgisayar Destekli Eğitim, Öğretmen Yeterlikleri, Computer Aided Education, Education supperted by computer, Sufficencies of Teachers
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırmanın amacı, bilgisayarlı öğretimin önemi anlatılarak, bilgisayarın öğretim alanında kullanımına ilişkin öğretmen yeterliklerini belirlemektir. Böylelikle öğretmenlerin bilgisayarı öğretim alanında kullanmada ihtiyaç duydukları eğitim gereksinimlerini ortaya koymaktadır. Bilgi teknolojisinin ağır bastığı günümüzde öğretmenlerin teknolojiye olan duyarlılığının ne ölçüde olduğunu ve eğitimlerinde kullanmalarıyla ilgili bir çalışmadır. Bu araştırmada öğretmenlerin bilgisayar kullanmaları ile ilgili yeterliklerine incelemek ve eğitimde kullanma oranlarına bakmaktır. Araştırmanın bulgularına bakarak öğretmenlerin çoğunun bilgisayar okur-yazarlığının olduğu ancak bunu öğretimde yeteri kadar kullanamamalarıdır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to determine tutor qualifications that are of concern to utilization of computer technology in education by explaining the importance of computer based education. In this manner education requirements that tutors need during usage of computers in education are revealed. This study related to Nowadays predomination of Information technology how affects teacher?s sensivity on technology and usage in their education. The aim of this investigation is to analyse tecahers sufficiency on utilizing computers and the proportion of usage on education. According to sypmtomps of research shows that most of teachers have the computer literacy however they have lack of synchronization between their literacy and the instruction.