A Multi-transputer based RS decoder
Çoklu transpüter sistemi üzerinde reed-solomon
- Tez No: 23497
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Reed-Solomon kodu, transputer, Reed-Solomon codes, transputer
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZ ÇOKLU TRANSPUTER SİSTEMİ ÜZERİNDE REED-SOLOMON KOD ÇÖZÜCÜ DUMAN, Sami Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Semih BİLGEN Yardımcı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. YÜCEL Eylül, 1992, 106 sayfa. Bu çalışmada 80x86 işlemcili bir bilgisayarla birlikte çalışan ağaç yapılı çoklu transputer sistemi üzerinde bir (255,223) Reed-Solomon kod çözücü gerçekleştirilmiştir. Sistemde dört adet 20 MHz T800 transputer-! vardır. Bunların üçü kod çözücü olarak çalışmaktadır. Kodlayıcı/kod çözücü çifti sıklık bölgesinde gerçekleştirilmiştir. Gerekli Fourier dönüşümü işlemlerinde başarıyı artıran Good-Thomas Hızlı Fourier Dönüşümü'nden yararlanılmıştır. Hata düzeltiminde Berlekamp- Massey algoritması kullanılmıştır. Galois alanı çarpma ve toplama işlemlerini bir tek çizelge erişimiyle gerçekleştirmek için çarpma ve toplama çizelgeleri hazırlanmıştır. Transputer yazılımı için Occam dili kullanılmıştır. Transpüterler iletişim yükünü azaltmak için ağaç biçiminde bağlanmışlardır. Eldeki 20 MHz transpüterler ile 60 Kbps hıza ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MULTI-TRANSPUTER BASED RS DECODER DUMAN, Sami M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Semih BİLGEN Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. YÜCEL September, 1992, 106 pages. In this study, a (255,223) Reed-Solomon decoder is implemented on a tree structure multi-transputer system which is hosted by a 80x86 based computer. There are four 20 MHz T800 Transputers in the system, three of them performed the decoding operations. The encoder/decoder pair is implemented in the frequency domain. The necessary Fourier transform operations are performed by applying the Good-Thomas fast Fourier transform method which results in better decoding performance figures. Berlekamp-Massey algorithm is used to correct the symbol errors in the erroneous codewords. 256x256 Galois Field multiplication and addition tables are prepared to perform these operations in a single table access time. Occam programming language is used for the transputer implementation of the decoding system. The transputers are connected in a tree structure to minimize the communication overheads. mThe data rate reached by the available four 20 MHz T800 transputers is 60 Kbps.