Kurum imajının oluşum sürecinde sponsorluk faaliyetlerinin rolü üzerine teorik ve uygulamalı bir çalışma
The importance of sponsorship in corporate image
  1. Tez No: 235080
  2. Yazar: ZÜHAL FİDAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. MEHMET NEJAT ÖZÜPEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İmaj, Kurumsal imaj, Sponsorluk, İmages, Corporate images, Sponsorship
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
İmaj konusu; kurum imajı ve imaj yönetimi çerçevesinde ele alınmış, imaj ve imaj yönetimiyle ilgili teorik açıklamalara yer verilerek, sponsorluk çalışmalarının kurum imajı oluşumundaki etkisi incelenmiştir.Sponsorluk; kurumsal amaçlara ulaşmak için spor, kişi veya organizasyonları, para, araç, gereç ve hizmet biçiminde desteklenmesi ve bütün bu etkinliklerin planlanması, organizasyonun yürütülmesi ve denetimidir.Geçmişte koruma ve destekleme faaliyeti olarak gelişen sponsorluk, günümüz ticaret ortamında halkla ilişkiler, reklâm ve pazarlama karmasının ihtiyaçlarına cevap veren bir faaliyet olarak görülmektedir. Sponsorluk faaliyeti spor, kültür-sanat, sosyal ve macera-seyahat alanlarında gerçekleşmekte, kuruluşlar hedef kitleleri ve amaçları doğrultusunda kendilerine uygun olan alanlarda sponsor olmaktadırlar
Özet (Çeviri)
The image issue as handled by two aspects: one is image management and the other one is corporate image. By giving some theoritical axplanations about image management, it has also pinted out the effects of sponsorship works for building the corporate image.Sponsorship means to provide support for the people or organizations from the fields of sports, art and culture and social sector in the form of money, instruments, tools and services and to plan, organize, implement and supervise all such activities for the purpose of attaining the institutional goals.Grown up as a defensive and supportive action in todays commercial view, sponsorship is seen as an answer to various problems of public relations, advertising and marketing. Sponsoring takes place in sports, culture and art, social issues and adventure-travel, where corparates take sponsorships which look appropriate to their target audiences and aims.