Vibration analysis of damped structures and structural reanalaysis using a new structural modification method
Sönümlü yapıların titreşim analizi ve yeni bir yapısal ve değişiklik metodu kullanarak tekrar analizi
- Tez No: 23520
- Danışmanlar: PROF. DR. H. NEVZAT ÖZGÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Tasarını, Yapısal Değişiklik, Titreşim Analizi, Sönümlü Yapılar, Frekans Tepki Fonksiyonu, FTF Birleştirme, Computer-aided Design, Structural Modification, Vibration Analysis, Damped Structures, Frequency Response Function, FRF Coupling
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
oz SÖNÜMLÜ YAPILARIN TİTREŞİM ANALİZİ VE YENİ BİR YAPISAL DEĞİŞİKLİK METODU KULLANARAK TEKRAR ANALİZİ TAHTALI, Murat Yüksek Lisans Tezi. Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. H. Nevzat ÖZGÜVEN Aralık, 1992,81 sayfa. Bu tezde, DOS uyumlu kişisel bilgisayar ortamında Turbo Pascal 6 programlama dili kullanılarak, kayda değer zaman tasarrufu sağlayan temel olarak iki değişik frekans tepki fonksiyonu (FTF) birleştirme tekniği uygulanmıştır. İlk metot Özgüven tarafından kısa bir süre önce yapılmış çalışmadan alınırken ikinci metot bu tezde geliştirilmiştir. Bir FTF yazılımının ihtiyaçlarım karşılayacak şekilde, temelde optimizasyon olmak üzere ilk metotta bir takım değişiklikler yapılmıştır. Yoğun grafik programlama ile kolay bir kullanıcı arabirimi amaçlanmış ve ticari bir yazılımla dosya uyumluluğu sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VIBRATION ANALYSIS OF DAMPED STRUCTURES AND STRUCTURAL REANALYSIS USING A NEW STRUCTURAL MODIFICATION METHOD TAHTALI, Murat M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof.Dr. H. Nevzat ÖZGÜVEN December, 1992, 81 pages. In this study, mainly two new frequency response function (FRF) coupling techniques that bring significant computational time reductions are implemented, using the Turbo Pascal 6 programming language in a PC-DOS environment. The first method is taken from a recent work presented by Özgüven, while the second one is developed in this study as an alternative. Some modifications, mainly optimizations, were made to the first method to satisfy the needs of an FRF coupling software. A user-friendly environment is aimed using extensive graphics programming, and file compatibility with a commercial post-processor software is provided.