Investigation of postinoculation parameters of spheroidal graphite iron production.
Küresel grafitli dökme demir üretiminde son Fe-Si aşılamasının değişkenleri.
  1. Tez No: 23521
  2. Yazar: MEHMET MURAT ATAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EKREM SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Son Fe-Si aşılaması, Aşılama, Küresel 1 eştirme, Postinoculation, Inoculation, Spheroidization
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZ KÜRESEL GRAFÎTLÎ DÖKME DEMÎR ÜRETİMİNDE SON Fe-Si AŞILAMASININ DEĞİŞKENLERİ ATAMAN, Mehmet Murat Yüksek Lisans Tezi, Metalürji Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ekrem SELÇUK Ekim, 1992, 64 sahife. Bu çalışmada, endüstride uygulama sahası çok geniş olan küresel grafitii dökme demirin üretiminde kullanılan son Fe-Si aşılamasında etkili olan değişkenler araştırılmış ve zaman değişkeninin mikro yapıya etkileri ortaya çıkarılmıştır. Numuneler, kum kalıba dökülmüş ve metalografik metodlar kullanılarak incelenmiştir. Sonuç olarak, küresel grafitli dökme demir üretimindeki son Fe-Si aşılamasının değişkenleri belirlenmiş ve son Fe-Si aşılamasındaki optimum zamanlamalar tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF POST INOCULATION PARAMETERS OF SPHEROIDAL GRAPHITE IRON PRODUCTION ATAMAN, Mehmet Murat M.S. in Metallurgical Engineering Supervisor : Prof. Dr. Ekrem SELÇUK' October, 1992, 64 pages. In this study, several experiments were performed aimed at postinoculation of spheroidal graphite iron, which has a large application fields at industry. The study consists of two main parts. The first part is investigation of postinoculation parameters of spheroidal graphite iron, and second part is the finding out of time effects on microstructure. The samples, which were poured to sand molds, were investigated using metal lographical methods. As a result, parameters of postinoculation of spheroidal graphite iron production were determined. Optimum times of postinoculation are established. iii