Analysis and performance evaluatin of multicarrier modulation systems
Çok taşıyıcılı bindirim sistemlerinin analizi ve performans değerlendirilmesi
  1. Tez No: 23536
  2. Yazar: MUSTAFA FİKRET OTTEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çok Taşıyıcılı Genlik Bindirimi, Frekans Bölmeli Birleştirici, Hızlı Fourier Dönüşümü, Bağdaştırıcı Yükleme, Optimum Bit Dağılımı, Multicarrier Modulation, Frequency Division Multiplexing, Fast Fourier Transform, Adaptive Loading, Optimum Bit Allocation
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZ ÇOK TAŞIYICILI BİNDİRİM SİSTEMLERİNİN ANALİZİ VE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ OTTEKİN, Mustafa Fikret Yüksek Lisans Tezi, Elektrik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. YÜCEL Temmuz, 1992,91 sayfa. Bu çalışmada kesikli Fourier dönüşümü kullanan bir çok taşıyıcılı genlik bindirimi sistemi incelendi. Altkanallar üzerinde optimum bit dağılımı gerçekleştirildi ve sonuçları araştırıldı. Çok taşıyıcılı sistemin performansı (bit enerjisi bolü gürültü görünge yoğunluğuna göre hata olasılığı) çeşitli kanal transfer karakteristikleri için simüle edildi ve sadece alıcıda dengeleme yapan (tek dengeleyici) ve hem alıcıda hem de vericide dengeleme yapan (dağınık dengeleyici) tek taşıyıcılı genlik bindirimi sistemlerinin performansları karşılaştırıldı. Tek dengeleyici 1 i (sadece alıcıda) tek taşıyıcılı sisteme göre işaret gürültü oranı kazançlarını belirten bazı ifadeler türetildi ve simülasyon sonuçları teorik olarak desteklendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS AND PERFORMANCE EVALUATION OF MULTICARRIER MODULATION SYSTEMS OTTEKİN, Mustafa Fikret M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Melek D. YÜCEL July, 1992, 91 pages in this study, a multicarrier modulation system which uses the discrete Fourier transform is analyzed. The optimum bit allocation is done över subchannels and its effects are investigated. Performanee of the multicarrier system (in terms of probability of error versus bit energy över noise spectral density) is simulated for several channel transfer characteristics, and it is compared with the performanees of equivalent single carrier QAM systems using equalization at the receiver only (single equalization) and equalization both at the transmitter and receiver (distributed equalization). Some expressions are derived for the signal to noise ratio gains with respect to QAM system with single equalization (at the receiver only) and results of simulations are theoretically verified. i i i