Meslek lisesi öğretmen ve yöneticilerinin bilgisayar yeterlilik düzeyi
Computer usage sufficiency level of trainers and managers in vocational high schools
  1. Tez No: 235401
  2. Yazar: SERKAN PİŞMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RIZA HALUK KUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Vocational High School, sufficiency of computer usage, computer usage of trainers and managers
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bilgi Teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşması ile günümüz toplumlarının bilgi toplumu haline gelmesine yol açmıştır. Bilgi Teknolojileri'nin en önemli ürünü olan bilgisayarların hayatımızın her alanına girdiği günümüzde bilgisayar yeterliliği önemli bir kavramdır.Bu tez çalışması, meslek liselerinde görev yapan öğretmen ve yöneticilerin bilgisayar yeterliliklerini ve bilgisayar kullanım durumlarını belirlemeye ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda genelde öğretmenlerin özelde meslek lisesi öğretmen ve yöneticilerinin bilgisayar yeterliliklerini artırıcı önerilerde bulunmaya yönelik bir çalışmadır.Araştırma bulgularına göre meslek lisesi öğretmen ve yöneticileri bilgisayar okuryazarlığına sahip olmakla birlikte kendilerini bilgisayar kullanımı bakımından kısmen yeterli görmektedirler. Elde edilen bulgular ışığında meslek lisesi öğretmen ve yöneticilerinin bilgisayar yeterlilik düzeylerinin yükseltilmesi için önerilerde bulunulmuştur.Anahtar Kelimeler : Meslek Lisesi, Bilgisayar Yeterliliği, Öğretmen ve Yöneticilerin Bilgisayar Kullanımları
Özet (Çeviri)
Popularization of usage of Information Technologies causes nowadays societies come to information society. In recent time that computer which is the most important product of Information Technologies invades every area of corporate life sufficiency of computer usage is significant concept.This research is a study case about to determine the computer usage ability level of trainers and managers in vocational high schools and to make suggestion about increase this level for tutors in general and for trainers and managers in vocational high schools in private by the regarding results of the research.According to diagnosis of this research in despite of trainers and managers in vocational high school having computer literacy obviously there is an approval about their ability of computer usage. By gained results of this research recommendations are suggested about increasing the sufficiency level of computer usage of trainers and managers in vocational high schools.