Simulation of uncoded and convolutionally encoded continuous phase frequency shift keyed signals by using signal space method
Sinyal uzayı yöntemi kullanılarak kodlanmamış ve evrişim kodlu frekans kaydırıp anahtarlanan sürekli faz sinyallerinin benzetimi
  1. Tez No: 23583
  2. Yazar: AHMET GÜRKAN SANCAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Co nt i nuous Phase Modulation, Continuous Phase Frequency Shi-Ft Keying, Signal Space Method, Convolutional Encoding, Viterbi Algorithm
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÜZ SİNYAL UZAYI YÖNTEMİ KULLANILARAK KODLANMAMIŞ VE EVRÎSIM KODLU FREKANS KAYDIRIP ANAHTARLANAN SÜREKLİ FAZ SİNYALLERİNİN BENZETİMİ SANCAR, Ahmet Gürkan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana bilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. YÜCEL Eylül, 1992, 83 sayfa Bu çalışmada, bazı kodlanmamış ve evrisim kodlu frekans kaydırıp anahtarlanan sürekli -faz sinyalleri sistemi üzerinde çalışıldı. Kanalın toplanır, beyaz, Gauss gürültüsü kanalı olduğu varsayıldı ve kiplenmiş sinyallere sinyal uzayı yöntemi kullanılarak gürültü eklendi. Bu yöntem için dikdüzgülü bir baz çıkarıldı. Alıcının Viterbi algoritması kullanarak bağdaşık en yüksek olasılık sezimi yaptığı varsayıldı. Benzetimi yapılan sistemlerin ikil hata olasılığı elde edildi ve evrişim kodları kullanılarak bir kaç desibel işaret gürültü oranı kazancı elde edilebildiği görüldü. Elde edilen dikdüzgülü baz ve kiplenmiş sinyal tablosu, bütün 1/2 oranlı evrişim kodlu -frekans kaydırıp anahtarlanan sürekli -faz sinyallleri için kul lanı labi lir.Anahtar Kelimeler : Sürekli Faz^Kiplemesi, Frekans Kaydırıp Anahtarlanan Sürekli Faz Kiplemesi, Sinyal Uzayı Yöntemi, Evrişim Kodları, Viterbi Algoritması. Bilim Dalı Sayısal Kodu : 609.02.07 vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF UNCDDED AND CONVOLUTIONALLY ENCODED CONTINUOUS PHASE FREQUENCY SHIFT KEYED SIBNALS BY USING SIGNAL SPACE METHOD SANCAR, Ahmet Gürkan M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Melek D. YÜCEL September, 1992, 83 pages. In this study, some uncoded and convolutional ly encoded continuous phase -frequency shi-Ft keying (CPFSK) systems are studied. It is assumed that the channel is an additive white Gaussian noise channel and the noise is introduced to the modulated signals by the so called signal space method. -For which an orthonormal basis is derived. It is assumed that the receiver per-Forms coherent maximum likelihood sequence detection by means o-f the Viterbi algorithm. The bit error probability o-F the simulated systems are obtained and, it is observed that several decibels o-F signal to noise ratio gain can be obtained by convolutional ly encoding the CPFSK 111signals. The orthanormal basis and the table obtained -For modulating signals can be used -for any rate 1/2 convolutional encoder combined with CPFSK system.