Continuously loaled linear antennas
Sürekli yüklü lineer antenler
- Tez No: 23598
- Danışmanlar: PROF. DR. FATİH CANATAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yüklü Lineer Antenler, Yürüyen Dalga Antenler, Dağıtılmış Yükleme, Reaksiyon ''"Uy um 1 andırması, Pocklington Integral Denklemi, Loaded Linear Antennas, Travelling Wave Antennas, Distributed Loading, Reaction Matching, Pocklington's Integral Equation
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZ SÜREKLİ YÜKLÜ LÎNEER ANTENLER ÇELİK Halil Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fatih CANATAN Eylül, 1992, 90 sayfa Bu tezde sürekli yüklü doğrusal dipole antenler incelenmektedir. Sözü edilen anten elektriksel olarak kısa bir anten olup, yük ise sürekli şekilde dağıtılmış herhangi bir lineer pasif yüktür. Tezde yüklü doğrusal antenlerin geniş bandlı frekans özelliği antenin giriş empedansındaki (admitans) değişimlere bakılarak verilmektedir. Tezde hem yüklü hemde yüksüz durumlar incelenmiştir. Antenlerin giriş empedanslari iki yaklaşım yardımıyla hesap lanmıştir: integral denklemi yaklaşımı ve reaksiyon uyumlandırması yaklaşımı. Her iki yaklaşım içinde bilgisayar çözümleri IBM uyumlu bir kişisel bilgisayarda üretilmiştir. Programlar Turbo Pascal 6.0 programlama diliyle yazılmıştır. Tez boyunca değişik anten ve yükler için sonuçlar grafik ve tablolar halinde verilmiştir. üretilen sonuçlar literatüdeki sonuçlarla karşı laştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTINUOUSLY LOADED LINEAR ANTENNAS CELIK, Halil M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr. Fatih CANATAN September 1992, 90 pages. In this thesis, continuously loaded linear dipole antennas are studied. The concerned antenna is an electrically short one and the load is any type of continuously distributed linear passive load. Broadband frequency characteristics of the loaded linear antennas are presented by examining the variations of the antenna input impedance (admittance). Both loaded and unloaded cases are considered in the thesis. The antenna input impedances are calculated through two approaches: the integral equation approach and the reaction matching approach. Computer solutions are obtained for these two approaches with an IBM compatible Personnel Computer. Programs are written in Turbo Pascal 6.0 programming language. Various results in the form of graphs and tables are provided for antennas with different loadings. Calculated results are compared with the ones published in the literature. Ill