Design and implementation of UPI-452 based serial communication controller board and its software
UPI-452 bazlı seri iletişim denetleyici kartı ve kartın yazılımının tasarımı ve gerçekleştirilmesi
- Tez No: 23607
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Seri iletişim, Multisite Trunk Radyo Sistemi, Veri Bağlantı Katı, HDLC, Serial communication, Multisite Trunked Radio System, Data Link Layer, HDLC
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZ UPI-452 BAZLI SERİ İLETİŞİM DENETLEYİCİ KARTI VE KARTIN YAZILIMININ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Yazan, Hasan Fevzi Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran Eylül, 1992, 92 sayfa Bu çalışmanın amacı, ECB uyumlu Seri İletişim Denetleyici (SİD) kartı tasarlayıp gerçekleştirmektir. SİD özellikle Aselsan Multisite Trunk Radyo Sisteminin ana işlemcileri arasında güvenli ve hızlı seri veri iletişimini sağlamak için tasarlanmıştır. SİD'nin Kanal A ve Kanal B olmak üzeri iki ayrı çift yönlü seri kanalı vardır. Her iki kanal hem senkron hem de asenkron iletişim sağlayabilirler. Kanal A RS232 uyumludur, Kanal B ise TTL uyumludur. Aynı zamanda HDLC protokolünün elemanları kullanılarak Aselsan Multisite Trunk Radyo Sisteminin Veri Bağlantı Katını oluşturacak bir yazılımgeliştirildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF UPI-452 BASED SERIAL COMMUNICATION CONTROLLER BOARD AND ITS SOFTWARE Yazan, Hasan Fevzi M.S. in Electrical and Electronics Engineering. Supervisor: Prof. Dr. Hasan Güran September, 1992, 92 pages The main purpose of this thesis is to design and implement an ECB bus compatible Serial Communication Controller (SCC) Board. SCC is especially designed for achieving fast and reliable data communication between Main Processors of the Aselsan Multisite Trunked Radio System. SCC has two independent full-duplex serial channels, namely channel A and Channel B. Each channel can carry out both asynchronous and synchronous communications. Channel A is RS232 compatible and Channel B is TTL compatible. Also a software is developed in order to realize Data Link Layer (DLL) of the Multisite Trunked 111Radio System using elements of HDLC protocol.