Design and implementation of management information base protocol for TUVAKA network management
TÜVAKA ağı yönetimi için yönetim bilgi tabanı protokolü tasarımı ve uygulaması
  1. Tez No: 23621
  2. Yazar: ALİREZA FAZELPOUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET R. TOLUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ağı Yönetimi, Açık Sistem Bağlanabil iri iği/ Yönetim Bilgi Tabanı, Yönetilen Nesne, Internet, SNMP, Soyut Sözdizimi Gösterim Bir (SSG.l) ve SSG.l'in Temel Kodlama Kuralları, Network Management, Open Systems Interconnection, Management Information Base, Managed Object, Internet, SNMP Abstract Syntax Notation One (ASN.l), Basic Encoding Rules of ASN.l
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
öz TÜVAKA AĞI YÖNETİMİ İÇİN YÖNETİM BİLGİ TABANI PROTOKOLÜ TASARIMI VE UYGULAMASI FAZELPOUR, Alireza Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet R. Tolun Şubat 1992, 123 sayfa Bu çalışmada Tüvaka (Türkiye Üniversiteler ve Araştırma Kurumları Ağı) ağının trafik istatistikleri için bir Yönetim Bilgi Tabanı (YBT) dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir. YBT'ını dizayn etmek için internet YBT ve internet (SMI) "den fikirler alınmıştır. YBT'ndaki ana konu yönetilen nesne fikridir. YBT'nın Protokol Veri Birimini tanımlamak için uluslararası iki standartlar, yani Soyut Sözdizimi Gösterim Bir (SSG.l) ve SSG.l'in Temel Kodlama Kuralları kullanılmıştır. YBT'nı gerçekleştirmek için SSG.l ve SSG.l'in Temel Kodlama Kurallarından var olan bir araca bir dönüşüm gereklidir. Bu dönüşümü yapmak ve YBT'nı bir kişisel bilgisayarda gerçekleşmek için Turbo Pascal 6.0 kullanılmıştır. Aynı zamanda sistem, kullanıcının YBT'ndaki veriyi elde etmesini sağlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF MANAGEMENT INFORMATION BASE PROTOCOL FOR TUVAKA NETWORK MANAGEMENT FAZELPOUR, Alireza M.S. in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet R. Tolun February 1992, 123 pages In this study a Management Information Base (MIB) is designed and developed for traffic statistics of TUVAKA (Turkish Universities and Research Institutions Network) network. To design the MIB, ideas are taken from Internet MIB and INTERNET SMI. The notion of managed object is the main concept in the MIB. The two International Standards, that is, the Abstract Syntax Notation One (ASN.l) and Basic Encoding Rules of ASN.l are used to define the structure of the Protocol Data Unit of the MIB. In order to implement the MIB a mapping from the concepts of ASN.l and Basic Encoding Rules of ASN.l into an existing tool is necessary. Turbo Pascal version 6.0 is used to achieve the mapping and to implement the MIB on a Personal Computer. Also, the developed system provides the user to retrieve the traffic statistics of TUVAKA network from the MIB. iii