Kayseri il merkezi süt sığırı barınaklarının yapısal özellikleri
The constructural propperties of dairy cattle housing in Kayseri
- Tez No: 237510
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. NUH UĞURLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Ziraat, Agriculture
 - Anahtar Kelimeler: Süt sığırı işletmeleri, barınaklar, Dairy cattle enterprise, dairy operations, dairy buildings, dairy cattle housing
 - Yıl: 2009
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Selçuk Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 111
Özet
Araştırma, Kayseri il merkezinde belirlenen 24 adet süt sığırı işletmesinde yapılmıştır. Araştırmada; süt sığırı işletme sahibinin işletme yöntemi ve teknik gelişmeleri takip etme performanslarını belirlemek amacıyla çiftçilerle mülakat yapılmıştır. Barınakların teknik özelliklerini belirlemek amacıyla yapı planları ve krokileri çıkarılmıştır. Barınakların çeşitli yönlerden resimleri çekilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin değerlendirme sonuçlarından, meteorolojik kayıtlardan ve literatürden yararlanılarak araştırma alanı için önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This research has been conducted at 24 milk-cow establishments which were selected through within the Kocasinan, Melikgazi and Talas district in Kayseri city. The general properties of dairy estabilistment were determined by interwieve of milk company oweners in the research. The tecnical structures of the dairy buildings were defined to use of barn plan and sketch where made in dairy estubilishment settlement area. The barns have been photographed from varios directions. Suggestions have been made by using results of this study meteorological records, and the related citation.