Açıklamalı zeybek bibyografyası
Annotated zeybek bibliography
  1. Tez No: 238367
  2. Yazar: EYİP KOCA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF MİRİŞLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Halk Kültürü, Zeybek, Bibliyografya, Kitap, Lisansüstü Tez
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Araştırma, halk kültürünün önemli ürünlerinden olan zeybekler hakkında cumhuriyet döneminden günümüze kadar yapılmış olan kitap ve lisansüstü tezlerin açıklamalı olarak sunulduğu bir bibliyografya çalışmasını içermektedir. Geleneksel kültürümüzü oluşturan bu önemli unsurun yok olup gitmeden kendinden sonraki kuşaklara aktarılması, alanda yapılacak doğru ve nitelikli çalışmaların artmasıyla sağlanabilecektir. Bibliyografya çalışmaları, bu hedefin gerçekleşmesi doğrultusunda, araştırmacılar için bir klavuz niteliği taşımaktadır.Araştırmanın içeriğini, zeybek ve unsurları hakkındaki kısa bir önbilgi, bibliyografya tanımları, açıklamalı zeybek bibliyografyası ile ilgili bulgular, sonuç ve öneriler ile kaynakçanın yer aldığı bölümler oluşturmaktadır. Araştırmada betimleme yöntemi göz önünde bulundurulmuş, model olarak ise tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini oluşturan kütüphaneler, yüksek öğretim kurulu verileri taranarak kaynaklara eksiksiz ulaşılmaya çalışılmıştır. Elde edilen bulgular, içeriğine ulaşılanlar ve içeriğine ulaşılamayanlar başlıkları altında, kitaplar ve lisansüstü tezler alt başlıklarıyla yazar soyadlarına göre harf sırasına konarak verilmiştir. Tespit edilen bulgular tek tek incelenmiş ve maddeler halinde sonuç bölümü yazılmıştır. Bu araştırmanın, zeybek konusuna ilişkin yapılacak bibliyografya çalışmaları için bir başlangıç olması düşünülmüş ve araştırmacılara konuyla ilgili yazılan tüm bilimsel makaleleri de içeren detaylı bir çalışma yapmaları önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
Research, is included an annotated bibliography work that from republic period have been made until today boks post-graduate thesis about Zeybek which is important products of the folk culture . Of these key elements make up our traditional culture is no self without going into the next generations to be transferred, in increasing the accuracy and quality of work will be provided. Bibliography works is a guide for researchers.for, the fulfillment of this goal,This Research includes a short foreknowledge zeybek and its elements,definitions of Bibliography.Findings about annotated bibliography of zeybek , r esults and recommendations,and where sections of the bibliography.In this reserach kept in mind the description method,sweping model used as a model. Access to resources were complete, the scanned data and libraries of higher education committee of the study that forms the universe. These findings has been given by surname in order of letter writing, have been reached on the content and the content reached under the title, sub-titles of books and graduate theses. The findings were examined and determined individual item and it is written in the results section. It is thought to be an initial bibliography for research on the subject zeybek and researchers on the subject, written with all the scientific articles to a detailed study was recommended.Keyword: Folk Culture, Zeybek, Bibliyography,Book, Post-Graduate Thesis.