Suzuki piano school volume ı' okul öncesi dönem piyano eğitimine başlangıç metodunun hedef ve hedef davranışlar açısından incelenmesi
The analysis of 'Suzuki piano school volume i' method for preschool introduction stage of piano education in terms of target and target behaviour
- Tez No: 239265
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. FERDA GÜRGAN ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Piyano eğitimi, okul öncesi eğitim, Shinichi Suzuki, Piano, piano training, SuzukiNo of pages: 93Consultant: Yrd. Doç. Ferda GÜRGAN ÖZTÜRK
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu araştırmanın amacı, okul öncesi dönem piyano eğitimine başlangıç metotlarından biri olan ?Suzuki Piano School Volume I? metodunun, hangi hedef ve hedef davranışların gerçekleştirilmesine yönelik olarak hazırlandığını incelemektir.Bu amaçla ?Suzuki Piano School Volume I? metodundaki on sekiz etüt arasından, kazandırdığı hedef ve hedef davranışların özgünlüğüne göre seçilmiş olan on iki etüt, Prof. Dr. Ali Uçan'ın geliştirmiş olduğu ?çalgı metotlarını çağdaş öğretim programı modeline dayalı metot çözümleme yöntemiyle inceleme? yaklaşımı kullanılarak incelenmiştir.Çözümleme Veysel Sönmez'in sınıflamasına dayanılarak, bilişsel ve devinişsel alanlarda yapılmıştır. İnceleme sonucunda belirlenen hedefler bilişsel alanın ?bilgi? basamağında; devinişsel alanın ise ?uyarılma?, ?kılavuz denetiminde yapma? ve ?beceri haline getirme? basamaklarındadır. Metot yirmi dokuz bilişsel hedef ve otuz sekiz devinişsel hedef içerdiği içermektedir.Bilim Kodu: Güzel Sanatlar Eğitimi BölümüMüzik Öğretmenliği Anabilim Dalı
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to analyze what target and target behaviour for, one of the introduction methods, the ?Suzuki Piano School Volume I?, is prepared in the field of dispersion and density; to determine the distribution of these targets and target attitudes within the method.Under this purpose twelve of the eighteen etudes in ?Suzuki Piano School Volume I? method selected through the originality of the targets and target behaviours they acquire, have been analyzed in terms of target and target behaviour by means of the method analysis system, which is ?contemporary schooling schedule? method.The analysis has been done according to Veysel Sönmez?s taxonomy, in the cognitive domain and psychomotor domain. Targets that are determined here are on the ?knowledge? level of cognitive domain and ?perception?, ?doing by guided response? and ?developing a mechanism? levels of psychomotor domain. The method includes twenty nine cognitive and thirty eight psychomotor targets.Science code: Fine Arts Training DepartmentDepartment of Music Teaching