Türkiye coğrafya bibliyografyası (1980-2005)
Bibliography of Turkey geography (1980-2005)
  1. Tez No: 240147
  2. Yazar: SEVAL ÇELİKBAĞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HARUN TUNÇEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bibliyografya, Coğrafya, Bibliography, Geography
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Bibliyografya, Coğrafya, 1980-2005, Turkey, Bibliography, Geography, 1980-2005
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Beşeri ve İktisadi Coğrafya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 344
Özet
Bibliyografya, yayınları tanımlama, onlar hakkında tanıtıcı, niteleyici ve benzerlerinden ayırıcı bilgiler sunma işidir. Bu bakımdan bibliyografik eserler, araştırmacıya ilgilendiği bir konu üzerinde zaman kaybetmeksizin, en kısa yoldan güvenilir kaynaklara ulaşma imkânı sağlaması bakımından oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, Türkiye'de çeşitli konulara yönelik birtakım bibliyografik çalışmalar yapılmıştır.Bu çalışma ile ?Türkiye Coğrafya Bibliyografyası (1980-2005)?, 1980-2005 yılları arasında yapılan coğrafi çalışmalar bir araya getirilerek araştırıcı ve öğrencilere en az zamanda en çok yayından faydalanmalarını sağlamak amacıyla dergiler, kitaplar, bildiriler derlenerek bir bibliyografya çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Bibliography, publications, description, identifiers for them, qualifying, and is working to provide similar information from the separator. Bibliographical work in this regard, researchers interested in wasting time on a topic, the most direct way to enable reliable access to resources is very important respect. In this regard, various issues in Turkey for some bibliographic work have been done.In this study“Geographic Bibliography of Turkey (1980-2005)”, between the years 1980-2005 in a geographical work by bringing together researchers and students in at least the most benefit from publication to ensure magazines, books, papers will be compiled a bibliography of work has been done.