Kahramanmaraş sosyal bilimler bibliyografyası
Kahramanmaraş social science bibliography
  1. Tez No: 719078
  2. Yazar: CAVİT POLAT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEMET YETİŞGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bibliyografya, Bibliography
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Kahramanmaraş, Bibliyografya Çalışmaları, Sosyal Bilimler, Tarih, Coğrafya, Turkey, Kahramanmaraş, Bibliographic Studies, Social Sciences, History, Geography
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Türk tarihi ve kültürü bakımından, önemli bir şehir olan Kahramanmaraş'ın tarihîni, coğrafyasını, sosyo—kültürel yapısını ve ekonomik durumunu inceleyen birçok kitap, makale, tez ve süreli yayınlar bulunmaktadır. Yapılan bu çalışmada Kahramanmaraş'ın sosyal bilimler alanında yazılı kaynakları bir araya getirilerek, Kahramanmaraş'ın sosyal bilimler bibliyografyası hazırlanmıştır. Bu çalışma ile Kahramanmaraş ile ilgili yapılacak çalışmalarda, araştırmacıların kaynaklara kolay ulaşmaları hedeflenmiştir. Kaynaklara ulaşmada sağlayacağı kolaylık yanında, hangi alanda ne yapıldığını ortaya koyarak, yapılması gerekenleri belirlemede etkili bir çalışma olması amaçlanmıştır. Bu çalışma göstermiştir ki Kahramanmaraş'la ilgili oldukça yazılı eser yapılmış olmasına karşın birçok alanda eksikliklerde vardır. Bu eksikliklerin giderilmesi için sosyal bilimler sahasında yeni çalışmalar yapılmalıdır.
Özet (Çeviri)
Kahramanmaraş is an important city in Turkish history and culture. Many books, articles, theses and serial puplications relating to geography and history have focused on the city. This work compiles these works to create a social science bibliography of Kahramanmaraş. An aim of this work is to provide easy access to bibliographic data for researchers in their secntific and other studies. Beside this, what has done and what will have to be done in social fields have been determined. As this work shows, despite many works done about Kahramanmaraş some fields need to be studied. New works in social sciences are needed.