Dönem başı hazırlık çalışmalarının yöneticilerce gerçekleştirilme düzeyi
  1. Tez No: 240245
  2. Yazar: HÜSEYİN AZAPLAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Plan, hazırlık çalışmaları, Okul yönetimi, Plans, preparation studies, school management
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Eğitimin kalitesini artırabilmek için yeterli sayıda personelin olması, sınıf mevcutlarının az olması, okulun fiziki koşullarının iyi düzenlenmiş olması, eğitim ile ilgili tüm planlamaların seminer döneminde hazırlanmış olması gerekir. Ülkemizde seminer dönemi çalışmalarının okul yönetimi ve personel tarafından iyi değerlendirilmesi eğitimin kalitesini yükseltebilir.Bu araştırmanın amacı; ?Dönem başı hazırlık çalışmalarının yöneticilerce gerçekleştirilme düzeyi? konulu bir inceleme yaparak ve tavsiyelerde bulunarak bu alanda yapılacak daha kapsamlı çalışmalara kapı aralamak olacaktır.Araştırmanın örneklemini, İstanbul İli Avrupa Yakası sınırları içerisinde yer alan iki ilçede ilköğretim okullarında görev yapan 260 öğretmenden oluşturmaktadır.Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm ?Giriş?, ikinci bölüm ?İlgili Kaynaklar? dır. Üçüncü bölümde araştırmanın yöntemi hakkında bilgiler verilmiştir. Dördüncü bölüm elde edilen bulgulardan oluşmaktadır. Beşinci ve altıncı bölümde ise araştırmanın sonuçları, sonuçlara ilişkin tartışmalar ve öneriler bulunmaktadır.Bu araştırmada bazı önemli sonuçlar elde edilmiş ve bu sonuçlara göre önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The goal behind this research is to guide the ones who are going to makemore comprehensive researchers on this subject by making a research on the subjectof ?What are the gualities of the Social Science and Literature teachers on themotivation of the students attending to Anatolia High Schools?The samples of this research consist of 260 teachers attending to Collegge Schools in two different districts in the borders of Europian Part of İstanbul.This research consist of six parts : First part of the research is ?Introduction;Second part is ?Related Resources? ; Some information about the method of theresearch is given in the third part of the research; Fourth part includes the findings onthis subject ; The fifth part and the sixth parth includes the results of the research,discussions about the results of the research and some recommendations to theacedemicians.In this research, important results have been obtained and somerecommendations have been given according to the results of the research.