Yerel yönetimler yasasındaki değişikliklerin belediyelerin yönetim ve organizasyon yapısı üzerindeki etkileri: Edirne Belediyesi örnek olayı
The effects of local management laws changes on the structure of municipalities management and organization: Edirne Municipality sample work
  1. Tez No: 240924
  2. Yazar: HAKAN İNCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİNAN ÜNSAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Örgüt, Yerel Yönetim, Belediye, Management, Organization, Local Management, Municipality
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Bu çalışma, yönetim, örgüt, çağdaş yönetim, kamu yönetimi ve yerel yönetimler üzerine yapılan detaylı ve kapsamlı bir literatür araştırması ile başlamaktadır. Daha sonra çalışma eski ve yeni belediye yasalarının belediyelerin yönetim ve organizasyon açısından ne tür farklılıklar içerdiği incelenerek Edirne Belediyesi örnek olayı ile yönetim ve organizasyon açısından gerçekleşen değişimleri detaylı olarak sunmaktadır. Günümüzde dünyadaki her alan da baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle teknolojik alanlardaki hızlı ve köklü değişimler dikkat çekicidir. Bilgi ve teknolojinin yayılmasında yerel, bölgesel ve ulusal sınırlar kalkmıştır. Bilgi ve bilişim teknolojileri, üretim teknolojileri hızla gelişip, değişiyorken artan acımasız rekabet ortamı insanların yaşama dair beklentilerini, taleplerini de değiştirmektedir. Devletlerin yönetimlerinin de bu şeklideki gelişmeden etkilenmediğini söylemek mümkün değildir. Dünyanın bu halinde kamu yönetimleri de bilişim ve teknolojik gelişmeler karşısında iyi yönetim biçimlerine adapte olmak zorunluluğunu bir büyük baskı olarak hissetmektedir. Zira Devlet insan topluluklarının siyasi örgütlenmesi olup, ülke sınırları içinde yaşayan insanların genel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere değişik kurum ve kuruluşların bir araya geldiği bir dinamik yapıdır. Bu sebeple vatandaşların yaşam biçimini çağdaş değerlere uygun şekilde iyileştirmek ve onların refah düzeylerini arttırmakla yükümlüdür.
Özet (Çeviri)
This study begins with a management, organization, contemporary management and a detail and comprehensive literature research on local government. After that, study present the differences of old and new municipality laws on management and organization of municipalities with Edirne Municipality example presents the differences on management and organization detailed. In our days, we have amazing developments on everything. Especially quick and radical technologic developments are interesting. Local, regional and national borders on spreading information and technology are over. By increasing merciless competition environment, fast development and changes on knowledge and informatics. Technologies changing the demands and expectations of people from life. It?s not possible to say that governments of the countries are not affecting from those changing. In those conditions of the world, local governments feel a hard pressure on adaptate themselves on good management forms. Because, government is a politic organization of human communities and it?s a dynamic structure that different institutions and estblishments come together to meet the expectations of all people who live in the borders of country. Because of that, it?s obligated to increase prosperity levels and cur way of live of citizens.