Türkiye'de sosyalist sol akımın dönüşümü ve Doğu Perinçek
The transformation of the socialist left movement in Turkey and Doğu Perinçek
  1. Tez No: 241101
  2. Yazar: GÜLŞAH ATALAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. A. BARAN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyalizm, Ulusalcılık, Marksizm, Sol, Doğu Perinçek, Socialism, Nationalism, Marxism, Left, Doğu Perinçek
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Türkiye'de Sosyalist Sol Akımın Dönüşümü ve Doğu PerinçekBu araştırma ile sosyalist sol akımın geçirdiği süreç ve Türkiye'de bu sürece damgasını vuran temel olgular- tarihsel olaylar incelenecektir. Bu amaçla; bir ideoloji olarak sosyalist kuram, farklı yorumları eşliğinde tanımlanacak, Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrasında Türkiye'de sosyalist sol akımın geçirdiği evreler incelenecek, sosyalist sol akımın, evrensel sol ve ulusal sol anlayış çerçevesinde geçirdiği değişim, günümüz Türkiyesi'nde Doğu Perinçek'in siyasal ve toplumsal görüşleri çerçevesinde ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
The Transformation Of The Socialist Left Movement In Turkey and Doğu PerinçekIn this study, historical evolution of socialist left with emphasis on basic facts and historical events that marked the process will be examined. To this end, socialist theory will be revisited as an ideology in the light of different approaches, historical process that the socialist left went through before and after foundation of The Republic of Turkey will be reviewed, and the evolution of socialist left movement within the universal left and national left framework will be discussed in accordance with political and social opinions of Doğu Perinçek in contemporary Turkey.