Determination of thermal conductivity and thermal diffusivity of materials by transient measurement techniques
Malzemelerin ısıl iletkenlik ve ısıl yayınım katsayılarının geçici rejim ölçme teknikleri uygulanarak bulunması
- Tez No: 24503
- Danışmanlar: PROF. DR. MAZHAR ÜNSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Isıl iletkenlik sondası, ısıl iletkenlik katsayısı, ısıl yayınım katsayısı. IV
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
ÖZET MALZEMELERİN ISIL İLETKENLİK VE ISIL YAYINIM KATSAYILARININ GEÇİCİ REJİM ÖLÇME TEKNİKLERİ UYGULANARAK BULUNMASI AKSOY, İshak Gökhan Yüksek Lisans Tezi : Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Mazhar Unsal Eylül 1992, 153 sayfa Bu tezin konusu, katı malzemelerin ısıl iletkenlik ve ısıl yayınım katsayılarının geçici rejim ölçme teknikleri uygulanarak tesbit edilmesidir. Deneysel ölçümler, silindirik ve küresel koordinat sisteminde geçici rejim ısı iletim problemlerinin çözümüne dayanmaktadır. Ölçümler için silindirik ve küresel koordinat sisteminde ısıl iletkenlik sondalan tasarlanmış ve imal edilmiştir. Bu çalışmada QuickBASIC bilgisayar dilinde bir program hazırlanmış ve ölçümler bilgisayar yardımı ile gerçekleştirilmiştir. Bilgisayar programından elde edilen sonuçlar grafiklerle sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DETERMINATION OF THERMAL CONDUCTIVITY AND THERMAL DIFFUSIYITY OF MATERIALS BY TRANSIENT MEASUREMENT TECHNIQUES AKSOY, İshak Gökhan M.S in Mechanical Engineering Supervisor : Prof. Dr. Mazhar Unsal September 1992, 153 pages The determination of thermal conductivity and thermal diffusivlty of solid materials by transient measurement techniques is the subject of this thesis. Experimental measurements were based on solutions of transient heat transfer problems In cylindrical and spherical coordinate systems. Cylindrical and spherical thermal conductivity probes for measurements were designed and constructed. An interactive computer program was developed in QuickBASIC language and measurements were realized by the help of a personal computer. Results obtained from execution of the program are presented in graphical form. Key words : Thermal conductivity probe, thermal conductivity thermal diffusivlty.