Çalı gölündeki (Kars) makrofit türlerinin belirlenmesi
Determination of macrophyte species in lake Çali (Kars)
  1. Tez No: 246363
  2. Yazar: REŞİT UĞRAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HANİFE ÖZBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofit, Çalı Gölü, Sulak Alan, Macrophyte, Lake Çalı, Wetland
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu çalışmada Çalı Göl'ünün makrofit çeşitliliği incelenmiştir. Çalışma alanından Mayıs 2007 ile Ekim 2007 tarihleri arasında makrofit örnekleri toplanmıştır.Yapılan teşhisler sonucunda toplam 20 tür belirlenmiştir. Teşhis edilen türlerin teşhis anahtarları ve habitatları hakkında bilgi verilmiştir.Çalışma ile Türkiye Sulak Alan florasına katkı sağlanması amaçlanmıştır.2008, 61 sayfa
Özet (Çeviri)
In this study macrophyte diversity of Lake Çalı was investigated. Macrophyte samples were collected between May 2007 and October 2007 from the study area.At the end of the identifications total 20 species were determined. It was given information about identification keys the habitats of the identifed species.The aim of the study was to contribute to wetland flora of Turkey.2008, 61 pages