Büyük alışveriş merkezlerinde markalı mağazalardan ve bağımsız perakendecilerden satın alan tüketicilerin satın alma davranışlarının incelenmesi ve araştırılması
  1. Tez No: 249685
  2. Yazar: ELİF SÜTCÜ TAŞTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÇAĞATAY ÜNÜSAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Perakende sektörü, alışveriş merkezleri, marka ve tüketici davranışı, Retail Sector, Shopping Centers, Brand and Costumer Behaviour
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Günümüz Türkiye'sinde perakendecilik yönetiminin rolü gittikçe artmaktadır. Özellikle küreselleşme kavramı sonucu ortaya çıkan satın alma davranışlarındaki değişim perakendeciliğe önemli ölçüde yansımıştır. Bunun sonucu olarak alışveriş anlayışı değişmeye başlamış ve büyük alışveriş merkezleri ortaya çıkmıştır ve bu merkezler insanların birçok ihtiyacını giderebildikleri yer haline gelmişlerdir.Çalışma, Konya'da bulunan tüketiciler üzerinde anket yapılarak ayakkabı alışverişini alışveriş merkezlerindeki markalı mağazalardan mı yoksa bağımsız perakendecilerden mi yaptıklarını araştırmaya yöneliktir.
Özet (Çeviri)
Nowadays in Turkey, the role of the retailing management has been increasing day by day. The change of the shopping behaviours, which especially appeared after the globalism, has affected retailing to a large extent. As a result, the concept of ?shopping? has begun to differ and big shopping centers and the malls has emerged, also these centers has become places where people can meet most of their needs.The study was conducted on consumers in Konya and it aimed to investigate whether they do their shoe shopping from the brand markets at the malls or independent markets.