İnsan kaynakları yönetiminde eğitim fonksiyonunun yeri ve önemi: Teori ve Konya'da bankalarda bir uygulama örneği
The functions and importance of education in human resources management: Teori and empirical application some of the bank's in Konya
- Tez No: 249932
- Danışmanlar: PROF. DR. M. ŞERİF ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Eğitim, Organization, Human Resources Management, Educatıon
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Dünya hızla değişmektedir. Bu değişim rekabeti arttırmakta ve işletmeleri değişime zorlamaktadır. Bu rekabet ortamında işletmeler rekabetçi üstünlük sağlamayı ve bunu sürdürmenin yollarını aramaktadır. Bu açıdan insan kaynakları yönetimi ve bu kaynağın eğitimi günümüzde oldukça önemli hale gelmiştir. Çünkü insan kaynağı işletmelerin kaderini belirleyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. İşletmeler başta insan kaynakları yönetimi olmak üzere yaşanan gelişmeleri takip edebilmek ve uyum sağlamak için günün koşullarına uygun çeşitli eğitim programları geliştirmeleri gerekmektedir. Eğitim ve geliştirme faaliyetlerini de bu kaynağa yapılan en büyük yatırım olarak kabul etmektedir. Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Bir ve ikinci bölümlerde insan kaynakları yönetiminde eğitim incelenirken, eğitim ihtiyaç analizi, eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, eğitim yöntemleri ve eğitimin değerlendirilmesi aşamaları açıklanmaya çalışılmıştır. Son bölümde ise çalışmayla ilgili bulgular, bazı analiz ve sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The world rapidly changes. This change increase the competition and force companies to change. This change increases the importance of the high quality workforce. Now the enterprise is human power, the investment to workforce also sets out the future of the enterprises. Anyhow, in order to follow up and to accommodate changes, companies value existent workforce and see education and development activities as an important investment to this resource. Because human resources is factor which to determines destiny of companies. Therefore, at the present days human resources management and education of workforce become important. This theses consists of three parts. The first and second part gives theoretical information about the human resources management, education function and the role of the education enhancing human resources capacity. The last part indicates general findings, some analysis and conclusions of this study.