Graf renklendirilmesi ile ders zaman çizelgesi oluşturulması
Course timetabling based on graph coloring
  1. Tez No: 251444
  2. Yazar: HÜSEYİN FEHMİ SELİM BAYRAKLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL KÖYMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman çizelgesi, ders programı, graf renklendirme, ders zaman çizelgesi, Timetabling, course timetabling, course scheduling, graph coloring
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Yüksek Lisans Tezi, Graf Renklendirme Yöntemiyle Ders Zaman Çizelgesi Oluşturulması, T.C. Maltepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı.Bu tezde üniversitemizdeki haftalık ders programı oluşturma problemi göz önüne alınarak bu problemi bir uygulama yazılımı geliştirerek çözmek amaçlanmıştır.Bilgisayar bilimleri literatüründe bu problem ?Ders Zaman Çizelgesi Oluşturma Problemi (Course Timetabling Problem)? olarak adlandırılmış ve genetik algoritmalar, tamsayı programlama ve graf renklendirme gibi çeşitli yöntemlerle çözümler geliştirilmiş ve geliştirilmektedir.Tezde varolan genel çözüm yöntemlerine kısaca değinildikten sonra graf renklendirme yöntemi üzerinde durulmuş ve problemimiz bu yönteme benzetilerek çözülmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Master Thesis, Course Timetabling Based on Graph Coloring. T.C. Maltepe University, Graduate School of Natural and Applied Sciences, Department of Computer Engineering.The aim of this thesis was to solve the course scheduling problem of our university by developing an application software based on a sequential method (e.g. graph coloring).This problem has been named as ?Course Timetabling Problem? in computer science literature. Many solutions have been developed by using a number of methods such as genetic algorithms, integer programming and graph coloring.In this thesis general solution methods have been mentioned, and then the graph coloring method has been utilized to solve our problem.