Kısmi türevli diferansiyel denklemlerin Wavelet yöntemiyle çözümü
The solution of partial differential equations by using Wavelet method
  1. Tez No: 252655
  2. Yazar: ŞERİFE GÜL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FADİME DAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Multigrid Yöntemi, Çoklu Çözünürlük Analizi, Ayrık Dalgacık Dönüşümü, Kısmi Türevli Diferansiyel Denklemler, Multigrid method, multiresolution analysis, discrete wavelet transform, partial differential equations
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu tez çalışmasının ilk bölümünde, konu ile ilgili bölümler için gerekli matematiksel altyapı çalışmalarına yer verilmiştir.İkinci bölümde, Dalgacık fonksiyonları, bunların özellikleri ve Çoklu Çözünürlük Analizi ayrıntılı olarak incelenmiştir. Böylece ayrışım ve yeniden oluşum algoritmalarının matris formu Ayrık Dalgacık Dönüşümü olarak verilmiştir.Üçüncü bölümde, dalgacık yönteminin yakınsaklığını hızlandıran Multigrid şeması ek olarak anlatılmış, Çoklu Çözünürlük Analizi ile benzer yanları verilmiştir.Dördüncü bölümde, Dalgacık ? Multigrid yöntemi anlatılmış, uygulanma biçimi verilmiştir.Beşinci bölümde, yöntemin daha iyi anlaşılması için eliptik kısmi diferansiyel denklem örneğine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first chapter of this thesis, the mathematical constructions required for the other chapters are given.In the second chapter, the wavelet functions, their properties and the multiresolution analysis are studied in detail.Thus, the matris forms the decomposition and the reconstruction algorithms are presented as the wavelet transform.In the third chapter, the multigrid scheme accelerating the wavelet method is defined. Also, the similarities between the two methods are explained.In the fourth chapter, the wavelet ? multigrid method and its application are studied.In the fifth chapter, the method above is illustrated with a simple elliptic partial differential equation.