İdari yargıda dava açma süreleri
Tender periods in administrative justice
  1. Tez No: 254165
  2. Yazar: SAHRA BETÜL EMRE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN EREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İdari yargı, dava açma süresi, idari davalar, idare hukuku, Administrative justice, tender period, proceeding in conteotious administrative matters, administrative law
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Hukuk devleti ilkesinin temel koşullarından biri olan, idarenin eylem ve işlemleri üzerindeki yargı denetiminin, süre ile sınırlandırılması anlamına gelen ?İdari Yargıda Dava Açma Süreleri? isimli bu çalışmamızda, öncelikle süre kavramı açıklanmış, daha sonra idari yargıda dava açma süresi kavramı, hukuksal niteliği, özellikleri, idari yargıda dava açma sürelerinin başlangıcı, idari yargıda dava açma sürelerinin hesaplanmasında uygulanacak esaslar açıklanmıştır.İkinci bölümde, iptal ve tam yargı davalarında dava açma süreleri konuları anlatılmıştır.Son bölümde ise, dava açma süresi ile ilgili özel durumlar ve dava açma süresinin sona ermesinin sonuçları açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, which?s name is ?tender periods in administrative justice? which means to resctrict the judicial review on the administrative acts and decisions with period ,which is one of the main stipulations of rule of law; first the notion of ?period? is explained and then the notion of the tender periods in administrative justice, its jural attribution, characteristic, beginning of the tender period in administrative justice and the basis which shall be apllied in the computation of period in the administrative justice, are explainedIn the second chapter, the tender period in the actinon of nullity and the administrative action for damages are explained .At the last chapter the differents circumstances related with the tender period and results of the expiraition of the tender period are analyzed.