Bazı biyolojik uygulamaların Salihli (0900 ziraat) kiraz çeşidinde gelişme, verim ve besin içeriklerine etkileri
Effects of some biolocigal appliament on growth, yield and contents of nutrient elements on Salihli (0900 ziraat) sweet cherry
  1. Tez No: 255145
  2. Yazar: HARUN ATILGAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADALET MISIRLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Sweat cherry, PGPR, compost tea, quality attributions, yield
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bazı biyolojik uygulamaların Salihli (0900 Ziraat) kiraz çeşidi üretiminde; gelişme, verim ve besin elementleri içeriklerine etkilerini incelemek üzere, 2008-2009 yılları arasında yürütülen bu çalışmada; Pantoae agglomerans (syn.E.herbicola) strain C9/1 ve Pseudomonas fluorescens strain A506 gibi iki farklı bakteri ırkı ve kompost çayı (Bioaktif gübre) uygulamalarının sürgün uzunluğu, meyve kalite özellikleri, verim ve yaprak - meyve - meyve sapı makro ve mikro besin elementleri içeriği üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Bakteri süspansiyonları, çiçeklere tam çiçeklenme başlangıcından itibaren birer hafta ara ile sprey olarak üç kez uygulanmıştır. Kompost çayı ise yapraklara, yapraklanmanın başlangıcı - meyvede renk dönüşümü döneminde birer hafta ara ile sprey olarak üç kez uygulanmıştır.Çalışma sonucunda verim, sürgün uzunluğu, ortalama meyve ağırlığı, SÇKM ve pH oranlarında yükseliş, buna karşılık meyve eti sertliği ve titre edilebilir asitlik değerlerinde azalış tespit edilmiştir. Genel olarak yaprak, meyve ve meyve sapı mikro besin elementleri içeriği uygulamalar sonucu artış göstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study was carried out, effects of biolocigal appliament on Salihli (O900 Ziraat) sweet cherry production on growth, yield, and contents of nutrient elements in years of 2008-2009.Aim of this study was effects of two diffirent bacteria, Pantoae agglomerans (syn.E.herbicola) strain C9/1 and Pseudomonas fluorescens strain A506 also, compost tea appliament (Bioaktif) on shoot length, fruit attributions, yield and nutrient contents of leaf-fruit-fruit deviate.Bacteria suspensions were carried out three times on flowers beginin from fullmoon at one week periods. Compost tea appliaments were carried out three times on leafs between the leaf foliation and bear fruit at one week periods.End of this study; yeild, shoot lengths, avarage fruit weigth, pH and TSS rates were increased. After all, titretable acidity and fruit hardness were decreased. Generally contents of nutrient elements in leafs, fruit and fruit deviate were increased by appliament effects.