Hydrogen and/or methane production from glycerol by gasification in supercritical water with the usage of potassium hydroxide and its salts
Kritik üstü suda potasyum hidroksit ve tuzları ile gazlaştırmayla gliserinden hidrojen ve/veya metan üretimi
  1. Tez No: 255789
  2. Yazar: DİLEK ATUK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT BALLİCE, PROF. DR. MEHMET SAĞLAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kritik Üstü Su Gazlaştırması, Gliserin, Enerji, Hidrojen, Metan, Supercritical Water Gasification, Glycerol, Energy, Hydrogen, Methane
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada, saf ve ham gliserin çözeltilerinin kritik üstü suyla gazlaştırılması ile hidrojen ve/veya metan üretimi incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı maksimum hidrojen ve/veya metan elde etmek için en uygun reaksiyon koşullarının belirlenmesi ve gazlaşma ürünlerini etkileyen faktörlerin incelenmesidir.En uygun reaksiyon koşullarını belirlemek amacıyla, kritik üstü su gazlaştırmasıyla elde edilen ürünler farklı analiz teknikleri kullanılarak incelenmiştir. Biyokütlenin gazlaştırılmasında gaz üründe en yüksek hidrojen eldesi için en uygun reaksiyon koşullarını belirlemek amacıyla araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, hydrogen and/or methane production from pure and crude glycerol solutions by gasification in supercritical water were investigated. The scope of this work was to identify the reaction conditions to obtain maximum hydrogen and methane yield and to investigate the factors influencing the gasification products.Some parameters like feedstock, reaction temperature, type of catalyst and amount of catalyst were investigated to determine the optimum reaction conditions for the maximum recovery of hydrogen in the gas product. Different analysis techniques were used to characterize supercritical water gasification products.