Lorentz düzleminde kinematik geometrinin bilgisayar modellenmesi
Computer modelling of kinematic geometry on Lorentz plane
- Tez No: 256771
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMİN ÖZYILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lorentz, bir parametreli düzlemsel hareket, Maple, Lorentz, one parameter planar motion, Maple
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Giriş bölümü dışında bu tez dört ana bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde iki boyutlu Lorentz Uzayı ile ilgili temel bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde, Lorentz düzleminde bir parametreli hareketin hızları ve pol koordinatları işlenmiştir.Üçüncü bölümde, Lorentz düzleminde bir parametreli hareketin ivmeleri ve ivme pol koordinatları işlenmiştir.Dördüncü bölümde ise önceki bölümlerin ışığında bilgiler bilgisayar programlama ile modellenmiş ve elde edilen veriler yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Except the introduction, this thesis consists of four main sections.In the first section, Basic definitions and theorems of Lorentz Space are given.In the second section, Speeds and Pole coordinates of one parameter motion on Lorentz plane are given.In the third section, Accelerations and Acceleration Pole coordinates of one parameter motion on Lorentz plane are given.In the fourth section, The information which has given in the previous sections are modelled by the computer program and the results of the program are examined.