Örgütlerde amaç dışı bilgi teknolojileri kullanımının çalışanların motivasyonu ile ilişkisi
Using information technologies without for basic aim and employee motivation connection in organizations and a research
  1. Tez No: 257268
  2. Yazar: ELİF AKGÜL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİYAZİ KURNAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar, İnternet, Motivasyon, Information Technologies, Computer, İnternet, Motivation
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Küreselleşmenin var olduğu günümüzde tüm dünyada değişim ve gelişim kaçınılmazdır. Örgütler ayakta kalabilmenin ötesinde diğer örgütlerin önüne geçmek, çevredeki tehditleri algılayarak bunlara uygun önlemler almak, daha başarılı olmaya çalışmak zorundadırlar.Artık bilgiyi sadece kullanmak yeterli olmamakta her alanda bilgiyi üretmek, geliştirmek, paylaşmak önemli olmaktadır. Bilginin edinilmesinde ve paylaşılmasında internet günümüzde vazgeçilmez bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak internet ve yaygın kullanılan diğer bilgi teknolojileri işyerlerinde izin verildiğinde iş amacı dışında kullanılmakta, çeşitli olumsuzluklara yol açmaktadır.Bu çalışmanın amacı, örgütlerde kullanılan bilgi teknolojilerini kişilerin olması gerektiği gibi kullanıp kullanmadıklarının sorgulanması, amaç dışı kullanımın olması durumunu çalışanların nasıl gördüğünün ortaya konması, bu durumun çalışanların motivasyonlarını nasıl ve ne kadar etkilediğinin ortaya konmasıdır. Buradan hareketle araştırmada çalışanların hangi bilgi teknolojilerini ne tür amaçlarla kullandıkları ve bunun motivasyonlarıyla ilişkisi üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
In our age, that requires being global, changing and development is unavoidable. Organizations have to stand and be together with they have to be better than the other organizations, take measures about the risks that in the environs, work to be more succesful.Today, using the knowledge doesn?t enough for organizations. Producing and sharing the knowledge is as important as using it. For all these, internet and the other information technologies are necessary in every part of life and also organizations. However, when the internet can be used for without basic aims in organizations, it can cause bad results.This research aims that research if the employees use information technologies for basic aims or not, explain that what for the employees use internet in organizations and study on information technologies-motivation connection in organizations. So the research will explain how do employers use internet and it will research if the internet and motivation have a connection or not.