Mükerrem Kâmil Su'nun romanları ve romancılığı
Mükerrem Kamil Su?s novels and her novelistic career
  1. Tez No: 258259
  2. Yazar: ALİ ALGÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABİDE DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Popüler edebiyat, popüler aşk romanları, Mükerrem Kamil Su, Popular literature, popular love novels, Mükerrem Kamil Su
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 239
Özet
`'Mükerrem Kamil Su'nun Romanları ve Romancılığı'' adını taşıyan tezimizde Mükerrem Kamil Su'nun romancılık anlayışı yer almaktadır.Popüler edebiyat ağırlıklı olarak popüler roman türünde gelişmiştir. Gazetelerin daha çok satma ihtiyacı hissetmesi popüler romanı tetiklemiştir. Cumhuriyet dönemine kadar daha çok popüler aşk romanı şeklinde gelişen popüler roman, bu devirle birlikte çeşitlenmiştir: Macera romanları, polisiye romanlar, tarihi romanlar gibi popüler romanlar yazılmıştır.Mükerrem Kamil Su, Cumhuriyet devri popüler aşk romanı yazan edebiyatçılar arasındadır. Romanlarında aşkla birlikte ulusal temalara da değinen yazar, son romanlarında sosyal konulara da el atmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis which is called `?Mükerrem Kamil Su`s Novels and Her Novelistic career,?? Mükerrem Kamil Su `s novelistic intellect is presented.Popular literature developed more in the type of popular novel. The need for more sale of the newspapers set popular novel into action. Until the Republican Era, popular novel which developed in the form of popular love novels, varied during this era. Popular novels such as adventure novels, detective novels and historical novels were written.Mükerrem Kamil Su is one of the literary figures who wrote popular love novels in the Republican Era. She dealt with not only the theme of love but also national themes in her novels, and she also dealt with social subjects in her last novels.