Ev tipi biyogaz reaktörünün tasarım ve imalatı
Desing and manufacture of house type biogas reactor
  1. Tez No: 259754
  2. Yazar: FATİH TÜPLEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULAH AKBULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Alternatif Enerji, Biyokütle, Biyogaz, Alternative Energy, Biogas, Biomass
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Önemli bir alternatif enerji kaynağı olan biyogaz, organik atıkların havasız şartlardafermantasyonu sonucu olan bir gaz bileşenidir. Bu çalışmada ev tipi biyogaz reaktörlerininverimliliği incelenmiştir. Reaktör 2 metre boyunda 80 cm çapında 1 tonluk hacimde 4 mmkalınlığında saçtan imal edilmiştir. Reaktörü 35oC derece sıcaklıkta tutmak için ısıtıcı serpantinve elektrikli resistans ile mikro işlemci kontrolü kumanda panosu kullanılmıştır. Büyükbaşhayvan gübresinden günlük 0.5 m3 biyogaz elde edilmiştir. Elde edilen biyogaz saflaştırılarakyakılmıştır.
Özet (Çeviri)
Biogas, which is an imported alternative energy source is a gas component consititutedby the result of the fermentation of organic manure under the anaerobic conditions. Theefficiency of household-type biogas reactors in this study were examined. Reactor 80 cmdiameter , 2 metres in length and made from 4mm thick st37 material and 1 ton capacity.Reactor at temperatures of 35oC degress to keep to heater coil and electrical resistance withmikro processor control panel in used. 0.5 m3 biogas per day from cattle manure was obtained.and making the burning of biogas was obtained pure.