Polis kolejlerinde kurumsal kimlik oluşumuna itibar ve güven yönetiminin etkilerine ilişkin paydaş görüşlerinin değerlendirilmesi
The evaluation of police college's shareholders ideas about the effects of trust and reputation management on forming institutional idetity
  1. Tez No: 261347
  2. Yazar: SERTAN TALAS
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL GÖKDENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Kurumsal Kimlik, İtibar Yönetimi, Polis Koleji, Güven, Education, Institutional Identity, Reputation Management, Police College
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Polis Kolejlerinde Kurumsal Kimlik Oluşumuna İtibar ve Güven Yönetiminin Etkilerine İlişkin Paydaş Görüşlerinin Değerlendirilmesi?Polis Kolejlerinde Kurumsal Kimlik Oluşumuna İtibar ve Güven Yönetiminin Etkilerine İlişkin Paydaş Görüşlerinin Değerlendirilmesi? adlı bu çalışmada Polis Kolejlerinde bulunan iç ve dış paydaşların kurumsal kimlik oluşturma sürecinde itibar ve güven yönetimi hakkındaki görüşleri tespit edilmiştir. Tespit edilen bu görüşler arasında okul türü, cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi gibi değişkenler açısından, anlamlı bir fark olup olmadığının ortaya konması amaçlanmıştır.Araştırma evrenini 2007-2008 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara ve Bursa Polis Kolejleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini evren içinden seçilen 444 kişilik bir grup oluşturmaktadır.Veri toplama aracı ile elde edilen bilgilerden faydalanılarak ?betimleme? yöntemi kullanılmıştır.Çalışmanın sonucunda kurumsal kimlik oluşumunda güven ve itibar yönetiminden doğrudan etkilendiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The Evaluation of Police College's Shareholders Ideas About The Effects Of Trust And Reputation Management On Forming Institutional IdentityIn this work, named ?The Evaluation of Police College's Shareholders Ideas About The Effects Of Trust And Reputation Management On Forming Institutional Identity?, the opinions of internal and external participants in Police College about reputation and trust management in the process of forming the institutional identity are determined. It is aimed to present whether any meaningful differences exist among these opinions with respect to the factors such as school type, gender, age, and education level.The research universe contains National Police Directorate Ankara and Bursa Police Colleges in 2007-2008Educational Term. 444 participants from the universe constitutes the sample of the research.Description Method is used by making use of the data gained with survey.As a result it is understood from results, the reputation management and turst management effects forming of Institutional Identity