Finansal piyasalarda alım satım kararlarında teknik analiz ve İMKB uygulaması
Technical analysis at trading decisions in financial markets and ISE application
- Tez No: 261578
- Danışmanlar: PROF. DR. BERNA TANER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Teknik Analiz, Finansal Piyasalar, Dow Teorisi, Formasyonlar, Teknik Göstergeler, Technical Analysis, Financial Markets, Dow Theory, Formations, Technical Indicators
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
Günümüzde teknolojide sağlanan önemli gelişmeler sayesinde yatırım yapılabilecek çok sayıda alternatif finansal araç türetilmektedir. Hem söz konusu finansal araçları değerlendirmek hem de daha hızlı ve daha doğru yatırım kararları verebilmek için kullanılan analiz yöntemlerinden teknik analiz, kendisine geniş bir kullanım alanı bulmaktadır.Teknik analiz yönteminin yatırımcılar tarafından alım satım kararları aşamasında sıklıkla tercih edilmesi, bu yönteme ilişkin doğru bilgi ihtiyacını arttırmaktadır. Bu kapsamda tez çalışmasının amacı, teknik analiz yönteminin ayrıntılı olarak açıklanması ve finansal araçlar üzerinde doğru şekilde uygulanması olmuştur.Çalışmanın uygulama bölümünde, hisse senetleri piyasasında fiyat ya da endeks grafikleri üzerinde, IBS Real Trade Net paket programı yardımıyla teknik analiz araçlarının uygulamalarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
the present time a wide range of alternative financial tools that can be invested are derived by the means of important improvements at technology. The technical analysis, which can be used both to evaluate the financial tools and to give the sound investment decision, finds a broad area of usage to itself.The frequently preference of the technical analysis method, by the investors at the trading decision phase, increases the need for true information about that method. In this context, the aim of the thesis is to explain the technical analysis method in deeply and to apply the method correctly on the financial tools.At the application part of the study, it has been given place to the application of technical analysis tools on the price or index graphics on equity market, by the help of IBS Real Trade Net packaged software.