Bursa ili İnegöl İlçesi'nin tarihi ve sosyo-kültürel yapısı
The historical,social and cultural structure of Inegöl/Bursa
  1. Tez No: 262046
  2. Yazar: ÇAĞLAR KÖSE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN BAYRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Tarih, Sociology, History
  6. Anahtar Kelimeler: Bursa, İnegöl, Sosyal ve Kültürel Yapı, Bursa, İnegöl, Socio-Culturel Structure
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Bölümü
  12. Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
Çalışmada Bursa İli İnegöl İlçesi'nin tarihi ve sosyo - kültürel yapısı incelendi. Tez çalışması ilmi kaynak taraması ve saha araştırması şeklinde gerçekleştirildi.Araştırmada genel bilgilerden sonra-aslında tezin asıl amacı olan- ilçenin sosyo - kültürel yapısı hakkında bilgi verildi.Dört bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde İnegöl İlçesi'nin tarihi, coğrafyası ve bazı temel bilgiler bilimsel kaynaklarla ortaya konuldu. İkinci bölümde, İnegöl İlçesi'nin kültürel yapısı ele alındı. Üçüncü bölümde, ilçenin örf - adet ve inanışları saha araştırması ve sözlü kaynaklarla desteklendi. Son bölümde ise ilçenin tarihi yerleri hakkında bilgi verildi. Sonuç ve değerlendirme ile tez sonuçlandırıldı.Saha araştırması ile desteklenen bu çalışmanın amacı İnegöl'de yaşayan halkın sosyo - kültürel yapısını ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
In this study Inegöl one of district?s of Bursa city was examined in its historic and socio-cultural structure. thesis was performed in scientific resource search and field research.In study, after methodogical informations, socio-cultural informations of district are given.In the first part of the study, consisting four part in all, history, geography and sone basıc infırmations of district are showed with scientific resources. In the second part cultural structure of İnegöl district is discussed. In the third part, field review are customs traditions of disrict are supported with dictionary resources. In the last part, detailed informations about historic places of district are given. Thesis finished with result and evaluations.Aim of this study, which is supported with field research, is to show sacio-cultural structure ou public living in İnegöl distict.